Zurab Datunašvili Olimpijci, doček, Skupština grada, balkon
Zurab Datunašvili Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Zurab Datunašvili je napustio Gruziju posle mučnih scena koje je doživeo u svojoj domovini, da bi u Srbiji ostvario svoj san i osvojio olimpijsku medalju.

PROČITAJTE JOŠ

On je za Srbiju osvojio bornzanu medalju u kategoriji do 67 kilograma pobedom u meču za bronzu nad Hrvatom Ivanom Huklekom

Čovek koji je svojim osmehom i neposrednim ponašanjem oduševio sve ljude u našoj zemlji, osetio je ono što svaki sportista u Srbiji ima priliku da doživi kada ostvari veliki međunarodni uspeh.

Datunašvili je zajedno sa svim osvajačima medalje izašao na balkon Starog dvora i doživeo priliku da mu na hiljade navijača skandira ime.

Videlo se i na njegovom licu da je pomalo zbunjen, a u izjavi za naš portal ne krije da ga je sve ovo oduševilo.

„Ovo je fantastično“ pokušavao je da pronađe prave reči Gruzijac lupajući sve vreme levom rukom grudi pokazujući da ga je sve ovo dirnulo u srce.

Zurab Datunašvili
Foto: Nova.rs

On ističe da ga je ovo za njega bilo iznenađenje.

„Sve me je ovo  bilo neočekivano. Bio je ovo šok za mene, najbolja stvar koja mi se desila u životu“, objašnjava emotivni Datunašvili.

Ističe da je čuo za ove proslave još ranije.

„Znam da je ovo tradicija u Srbiji. Davor Štefanek je jednom bio na balkonu, on mi je o tome pričao“, rekao je Datunašvili.

Zurab Datunasvili
Zurab Datunašvili Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Gruzijac veruje da je ovo tek početak osvajanja medalja za Srbiju.

„Ovo što sam doživeo na balkonu, ono što sam video će mi biti motivacija da odem u Pariz i uzmem zlatnu medalju“, rekao je Datunašvili za portal Nova.rs.

BONUS VIDEO: Datunašvili sa bronzom i srpskom zastavom stigao u Beograd

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar