Dušan Mandić pred Olimpijske igre
Foto: EPA-EFE/MARKO METLAS

Dušan Mandić imao je jednu od najboljih sezona u karijeri na klupskom planu, a sada želi da sve kruniše peharom na Olimpijskim igrama.

Dušan Mandić je za naš portal objasnio zbog čega je toliko želeo da se vrati u Beograd, ali i najavio borbu za zlato u Tokiju.

Levoruki „bombarder“ je nakon šest godina čekanja uspeo da osvoji titulu u Ligi šampiona sa Pro Rekom. Ne samo da je je podigao trofej, već je bio i MVP završnog turnira, te se u velikom stilu oprostio od italijanskog giganta.

PROČITAJTE JOŠ

Samo nekoliko dana kasnije odlučio je da od sledeće sezone igra pod kapicom Novog Beograda, ali pre klupskih obaveza uživa u reprezentativnim. Otkrio nam je trofejni vaterpolista i kako su izgledale pripreme „delfina“ pred odlazak u Tokio.

„Bilo smo u Sloveniji gde smo odradili glavni deo priprema, pa u Beogradu još desetak dana. Od aerodroma do sela je posebna avantura koliko su nas puta testirali i šta sve ne… Ali, dobro, kako nama tako i drugima. Upoznati smo sa protokolima, a svako malo se nešto nadogradi“, kaže Mandić za Nova.rs.

Velikani se nikada nisu zadovoljavali malim stvarima, a glad za trofejima je kod Mandića podjednako izražena kao i prvog dana.

„Svaka medalja je veliki uspeh i to mislim iz dubine duše. Najzadovoljniji bih bio kada bismo uspeli da odbranimo to zlato, svi znaju da je mnogo teže braniti nego osvajati“.

Vaterpolisti Srbije su po dolasku u Japan najpre trenirali Kašivazakiju uoči selidbe u Tokio. Branioci trona su imali vremena da se priviknu na vremensku razliku pred mečeve u grupi B, u kojoj su sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Australijom, Kazahstanom i Španijom.

Foto: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

„Iskusna smo ekipa, prošli smo sve i svašta, imamo snage, vere u sebe, ali smo i na zemlji. Idemo korak po korak jer imamo veoma tešku grupu i nemamo luksuz da planiramo nešto unapred. Treba da podižemo naš nivo i da se spremimo za to četvrtfinale“.

Svi veruju da će se „delfini“ sa odličjem vratiti u Srbiju, u kojoj će Mandić ostati i u klupskim vodama, pošto je kapicu Pro Reka zamenio za onu Novog Beograda.

„Mislim da je to veoma lepa priča i jako ozbiljan projekat koji će mnogo da doprinese vaterpolu u Srbiji. Sledeće godine će Beograd biti domaćin završnice Lige šampiona i to je ogromna stvar. Pravi se ozbiljna ekipa, gotovo je i napravljena, veliko mi je zadovoljstvo da se vratim u Beograd, samo kad pomislim da u septembru kad se završe Olimpijske igre i kada odmorim od tog događaja ne moram da se pakujem sa porodicom i da se ‘seljakam’ opet… To mi mnogo znači i voleo bih da ta priča potraje što duže“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Svestan je levoruki „bombarder“ da će Srbija sledeće sezone imati najjaču ligu na svetu.

„To je novi izazov, novo nadmetanje, imaćemo sjajnu ligu, Partizan i Zvezda se pojačavaju, Šabac se podigao, Radnički je ove godine napravio senzaciju. Imaćemo pet takvih klubova u ligi, to će nemerljivo da doprinese razvoju vaterpola, više dece će dolaziti na bazen, nadam se da će i upisati školu vaterpola, to je meni najveće zadoljstvo“, zaključio je Mandić za Nova.rs.

BONUS VIDEO Olimpijski sportovi kojih više nema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar