Foto: OKS

Olimpijske igre u Tokiju zvanično će početi svečanom Ceremonijom otvaranja koja se održava večeras od 13.00 po našem vremenu, na Olimpijskom stadionu.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon veslačice Jovane Arsić koja je izborila plasman u četvrtinu finala u ženskom skifu, prve od srpskih olimpijaca koje u subotu počinju svoje takmičenje su Andrea Arsović i Sanja Vukašinović.

Naše strelkinje u subotu od 8.30 časova po lokalnom vremenu (1.30 po srednjeevropskom vremenu) počinju takmičenje u disciplini vazdušna puška.

Sanja Vukašinović je prvi put deo Olimpijskog tima Srbije na letnjim Igrama, dok se Andrea Arsović prirprema za svoj treći nastup na najvećoj svetskoj smotri vrhunskih sportista.

Naše dve strelkinje ističu da su se privikle na vremensku razliku i vremenske uslove koji vladaju na strelištu, kao i da će dati sve od sebe da u subotu svim navijačima u Srbiji pruže razlog za slavlje.

„Obzirom na to da imam iskusutva sa Olimpijskih igara, znam šta me očekuje. Velika je privilegija predstavljati svoju državu na najvećem sportskom takmičenju i daću sve od sebe da to uradim na najbolji mogući način. Brzo smo se snašli u svim protokolima vezanim za zaštitu od infekcije virusom COVID-19 i navikli se na procedure koje ćemo morati da poštujemo tokom takmičenja“, ističe Andrea Arsović.

Sanja Vukašinović će na Igrama u Tokiju biti najmlađi član streljačkog olimpijskog tima Srbije i nada se dobrom rezultatu na svom prvom nastupu na najvećoj svetskoj sportskoj sceni.

„Poseban je osećaj biti deo Olimpijskog tima Srbije i provoditi vreme u Olimpijskom selu. Jedinstveno iskustvo je ispred mene, želim da uživam u takmičenju, ali i da ostvarim rezultat kojim ću biti zadovoljna. Treniramo od kako smo stigli u Tokio, navikavamo se polako na uslove koji vladaju na strelištu i jedva čekamo početak takmičenja“, rekla je za sajt OKS Sanja Vukašinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar