Tijana Bogdanović, Foto: Tanjug/AP

Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović pobedila je Japanku Miju Jamadu 20:6 u borbi za bronznanu medalju i okitila se odličjem na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Bogdanovićeva je potpuno tehnički i taktički razbila domaću takmičarku koja je gubila strpljenje kako je vreme u borbi odmicalo i sve je više grešila, a Srpkinja to kažnjavala.

PROČITAJTE JOŠ:

Tijana je krenula oprezno sa Japankom i njih dve su razmenile nekoliko udaraca kojima su jedna drugoj „opipavale puls“ u visni pojasa.

Jamada je prva zadala udarac u telo za dva poena, a onda je Bogdanovićeva uzvratila dobrim udarcem za 2:2, a onda munjevito pogodila Japanku u glavu za 5:2.

Pred kraj prve runde Jamada je uspela da probije odbranu Srpkinje i zakači je u glavu desnom nogom. Zato je drugu rundu naša borkinja počela ofanzivnije.

Tijana Bogdanović uzima bronzu u Tokiju, Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Napala je desnom nogom, pa je do isteka prvog minuta druge runde pogodila još jednom u trup svoju protivnicu.

Japanka je u završnici udarila Tijanu ispod pojasa i zaradila je kaznu, pa je pred treću rundu naša takmičarka vodila 8:5.

Treća runda protekla je u potpunoj dominaciji srpske predstavnice u Tokiju jer je nanizala nekoliko kvalitetnih udaraca i dobila poslednju rundu sa 12:1 za ubedljiv trijumf i novo odličje za našu zemlju.

BONUS VIDEO: Srbija do Tokija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar