Foto: Printskrin/Instagram vaskelaa

Sonja i Miloš Vasić konačno su se sreli u Tokiju uoči Olimpijskih igara.

PROČITAJTE JOŠ

Mere u Tokiju su rigorozne i učesnici su odvojeni, pa je i bračni par Vasić morao da se pridržava svega, iako su već dugo u Japanu.

Košarkašice su u utorak doputovale, veslači su već dugo u Japanu, a tek u sredu su Miloš i Sonja mogli da se sretnu i zagrle posle dužeg vremena.

Prethodno, prošli su kroz dramu zbog koronavirusa, Sonja ga je preležala u Beogradu, Miloš u Tokiju, u koji je doputovao među prvima.

Njih dvoje su ljubav započeli u Riju, pa ih za Olimpijske igre vežu posebne uspomene.

„Dve godišnjice obeležavamo u Tokiju, i petogodišnjicu upoznavanja i dvogodišnjicu braka. Lako je sada da pričamo, ali mislim da bi nam bilo baš teško da smo razdvojeni. Mnogo se pratimo, leti se trudim što više da putujem s Milošem na takmičenja, on dolazi kad god može na moje utakmice i turnire kao što je fajnal-for, dođe barem na finale. Igre su jedina prilika da istinski možemo da podržimo jedno drugo i baš bi nam bilo teško da se neko nije kvalifikovao“, rekla je Sonja za Nova.rs u intervjuu pred Tokio.

Oboje su preležali koronavirus i čak ni to što neće biti na maksimumu spreme neće ih sprečiti da predstavljaju Srbiju.

Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović

„Predugačkih 12 dana “u putu” do Tokija ali konačno stvari dolaze na planirano mesto. Veliki udarac pri sletanju 3. jula, moj test za koronu je bio pozitivan i završio sam u izolaciji 12 dana. Ogroman korak unazad za mene,moj tim (isto zatvoren na 14 dana), porodicu i ljude koji nas podržavaju. Da sve bude još gore,u isto vreme je i moja supuruga, pozitivna u Srbiji. Ja u izolaciji u Tokiju, a ona u bolnici u Beogradu… Ali eto, ne može se sve u životu kontrolisati. Toliko uloženog truda i rada, prevaziđenih prepreka, izvojenih pobeda, ispoštovanih protokola (vakcinisali se), ali na poslednjem koraku nas je dočekao neprijatelj veći od nas. Najbitnija stvar u tim danima bila je da smo mi pre svega zdravi i da sve prođe bez komplikacija“, rekao je Miloš.

I Sonja je na emotivan način opisala borbu za Tokio.

„Sport je surov. Danas možeš, sutra ne. Danas si pobednik, sutra gubitnik. Nema stajanja, ako i pomisliš na to neko te je prešišao verovatno. Da bi bio istinski uspešan moraš biti fanatik. Ta preterana predanost, zaslepljenost i odanost se lako prepoznaje među tebi sličnima. Miloš i ja smo se i tu prepoznali odmah“, navela je Sonja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare