Novak Đoković. Filip Krainčanić/Nova.rs

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković stigao je u Tokio i posle više od dva sata procedura na aerodromu uputio se u olimpijsko selo.

PROČITAJTE JOŠ

Ðoković je sleteo oko 12.30 po lokalnom vremenu, letom iz Frankfurta, a zatim naredna dva sata prolazio kroz različite procedure, uključujući i testiranje, što je samo deo mera koje su neprijatno iznenadile Novaka.

Zbog svega toga je i razmišljao da odustane od Igara, ali je ipak prihvatio da prođe kroz sve rigorozne procedure, kako bi napao jedino zlato koje mu nedostaje u karijeri.

Srpski as nije mogao da daje izjave, a medijima će se obratiti u četvrtak na zvaničnoj konferenciji.

Zajedno sa Ðokovićem u Tokio su doputovali i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i generalni sekretar Ðorđe Višacki.

Dan pre, Novak je na aerodromu „Nikola Tesla“ najavio napad na titulu.

„Lepo je na ovaj način otići u Japan, iz Srbije, imam najviše ambicije. Idem na zlato, to nije tajna, to je veliki cilj, kao i četiri grend slema ove godine. Dobro sam se spremio, imao sam dosta dobijenih mečeva pred Tokio, što ulije dodatno samopouzdanje i energiju. Kad igrate za svoju zemlju, to je najveća čast i privilegija, najlepši momenti za sportistu. Igram individualni sport i za mene mnogo znači kad mogu da igram za Srbiju, osvajao sam reprezentativna takmičenja, fali mi ta olimpijska medalja“, rekao je Nole.

VIDEO – Obraćanje Novaka Đokovića pred Tokio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare