Nikola Jakšić osvojio je sve pod kapicom Srbije i u klupskim vodama, nešto i dvaput kao što je zlatna olimpijska medalja, koju je posle dočeka za pamćenje doneo i u Nova.rs.

O emotivnom dočeku, pesmi i suzama po dolasku u Beograd i dalje se priča, a sjajni vaterpolista za naš portal priča o atmosferi u reprezentaciji, sedmorici veličanstvenih koji su se penzionisali, selektoru Dejanu Saviću…

„Utisci iz Tokija još se nisu slegli, možda će sledeće nedelje. Nemam apsolutno ništa da dodam, nije moglo da bude bolje, toliko mi je drago što se baš ovako završilo. Kako ide to, prvo smo uzeli olimpijsko zlato u Riju, pa smo ga odbranili u Tokiju, i sad u Parizu, šta, opet da ga osvojimo? To nam je onda plan“, otkriva odmah Jakšić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Sledeće godine ih očekuje i Svetsko i Evropsko prvenstvo, a novu ekipu bez legendarnih asova predvodiće upravo Jakšić i Dušan Mandić, utabanom stazom uspeha.

„Otkako sam ušao u reprezentaciju, uvek su se vrhunski ophodili prema meni, gledao sam ih kao stariju braću. To što su oni uradili, mislim da neće niko nikad, ali daćemo sve od sebe da se i mi mlađi pokažemo u najboljem svetlu i da bez ozbira što su otišli, postoji neko ko može da nastavi njihovim stopama“.

Na Olimpijskim igrama postala je kultna rečenica selektora Dejana Savića „Nemojte da me nervirate“, tokom tajm-auta u finalu sa Grčkom kada se rival rezultatski približio.

„Mislim da ćemo više da ga nerviramo nego do sad, sigurno“, uz osmeh će Jakšić.

Trofejni 24-godišnjak biranim rečima priča o stručnjaku za kormilom Srbije, ali priznaje da ne sme mnogo da otkriva.

„Ne smem ništa da kažem, gledaće ovo Deki pa posle da budem ja na tapetu, haha. Vrhunski stručnjak, uvek je tačno znao kad šta da kaže, i sada pred polufinale i finale. Vidite i po medaljama, to je pre svega njegova zasluga. Definitivno ne bismo bili ni blizu zlatnih medalja da nema njega“.

Savić je posebno dirnuo „delfine“ sastankom pred finale u Tokiju, kada su im emitovane poruke podrške porodice i najbližih ljudi.

„Baš je bilo neočekivano, u suzama smo krenuli na finale. Svaka mu čast kako je to organizovao, to je još jedan pokazatelj da je tačno znao šta treba da uradi. Je l’ smo posle osvojili zlato? Jesmo“.

Šta je još Nikola Jakšić rekao o svojih 11 medalja sa Srbijom, rekordu Filipa Filipovića od 35 odličja u reprezentaciji, olimpijskom zlatu u Parizu 2024. godine, dočecima na čuvenom balkonu Skupštine grada koji nemaju cenu, ali i čitanju knjiga, možete da se uverite u videu na vrhu teksta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar