Dejan Savić i vaterpolisti Srbije, vaterpolo reprezentacija Srbije
Foto: TAnjug/AP Photo/Mark Humphrey)

Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije, poznat je kao izuzetni motivator koji je uvek znao da izvuče maksimum iz svog tima. Ipak, ovog puta je prevazišao i sebe, te postavio domaći zadatak svim trenerima.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor je sjajno kordinisao „delifinima“ koji su uspeli da odbrane zlato u Tokiju i nakon pet godina opet donesu najsjajnije odličje u Srbiju.

Vaterpolisti su oduševili izjavama u Japanu, ali i sada već čuvenim „A sad adio“ momentom po dolasku na beogrdski aerodrom zbog kog je plakao i Savić. Ovo je bio poslednji ples sedmorice velikih igrača i kraj verovatno najboljeg tima u istoriji našeg sporta.

Da kraj bude onakav kakve su bili i karijere pobrinuo se Savić nezapamćenim potezom pred finale protiv Grčke (13:10).

Igrači su došli na sastanak i ne sluteći šta ih čeka. Uskoro je krenuo snimak koji je učinio da svi zaplaču i da pronađu dodatnu energiju za novo zlato.

„Obeleženo je Dejanom Savićem i njegovom neverovatnom idejom. Rekao nam je ‘Momci kao što vidite, ovaj sastanak neće biti uobičajen’. Dao nam je svesku, gde ima uobičajeno zabeleženo sve. Rekao nam par stvari o Grčkoj i onda nam je pustio video naših supruga, dece, sa podrškom, mi smo plakali, smejali smo se, tresli smo se… Neverovatno šta mu je palo na pamet i kako je to smislio. Taj video je trajao deset minuta sa podrškama, idemo na utakmicu sa suzama u očima i posebnom željom i nekom većom motivacijom, preplavljeni smo bili divnim osećanjima“, iskreno je ispričao Mandić na „TV Prva“.

I tako smo još jednom videli istorijsku predstavu, ali i doček na balkonu koji je istopio i najtvrđa srca. Plakali su Filip Filipović i Milica Mandić, a u jednom trenutku se slomila i Jovana Preković, kojoj je pukao glas, a onda otišla u zagrljaj treneru Roksandi Atanasov.

Bonus video: Doček srpskih olimpijaca na balkonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram