Srpski osvajači medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju obratili su se građanima na čuvenom balkonu, a sva dešavanja sa ovog događaja mogli ste da pratite uz Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je u Tokiju postavila rekord po broju medalja (9), ali i po broju osvojenih zlata na jednim Igrama (3). Uz to su naši sportisti podigli i jedno srebro, te pet bronzanih odličja.

Na balkonu će biti 46 sportista i trenera, a očekuje se da se Srbiji obrate Milica Mandić, Jovana Preković i Filip Filipović, kapiten vaterpolista.

Zlatna tekvondoistkinja se još jednom obratila javnosti:

„Za mene su ove igre bile posebne po mnogim stvarima, emocija i požrtvovanost svakog olimpijca je ipak ostavila najjači utisak. Hvala na hrabrosti, hvala na suzama kojih je bilo i biće. Hvala i na podršci. Ponosna sam što sam bila deo ovog tima, a na mlađima je da sada pokažu od čega su satkani i pokažu da su zaslužili grb koji nose. Hvala svim trenerima koji su radili sa nama“, rekla je Mandić.

22.05 Karatistkinja još jednom oduševila

„Ovo je ludilo, ne mogu da verujem da sam uspela da doživim ako veliku stvar i sve vas volim“, poručila je Jovana Preković.

Roksanda Atanasov je kratko poručila.

„Presrećna sam zbog ovog, hvala Srbiji na podršci“, rekla je Atanasov.

22.03 Ludilo na balkonu

Milica Todorović zapevala je hit Nedeljka Bajića „Koktel ljubavi“, a to je izazvao delirijum na balkonu.

22.00 Grmi „A sad adio“

Pesma koju su pevali vaterpolisti po dolasku u Srbiju ori se usred Beograda.

21.51 Filipović poveo skandiranje „Srbija“

„Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo. Hvala vam što ste svima nama dali smisao što smo ovde. Hvala vam što smo ovde, samo da još jednom pozdravimo ovih 50 veličanstvenih igrača i trenera“, rekao je Filipović, a onda poveo skandiranje „Srbija, Srbija“

Jovana Preković na balkonu
Foto: Printscreen Tanjug/video

21.49 Jovanu Preković savladale emocije

„Želim da pozdravim moje Aranđelovčane. Snovi se ostvaraju ako vredno radite, ako verujete svim srcem“, rekla je Jovana Preković dok joj je drhtao glas.

Otišla je u zagrljaj treneru Roksandi, a onda joj plakala na ramenu.

Jovana Preković plače
Foto: RTS

21.44 Grmi „Bože pravde“

Nakon himne su pušteni i golubovi mira.

Maja Ognjenović, kapiten odbojkašica, obratila se javnosti.

„Mislila sam da će svaki izlazak na balkon biti sve lakši, ali je sve teže i teže. Želela bih da se zahvalim na bezrezervnoj podršci i ljubavi koju nam pružate, nadam se da i ove medalje pružaju barem deo te ljubavi“, rekla je Ognjanović.

21.36 Počeli su da izlaze i vaterpolisti

Najveće ovacije doživeo je Dušan Mandić, koji je na balkon izašao sa ćerkom Lenkom. Srpski vaterpolista je pogledao ka navijačima i mahao im sa ćerkom. Ovo je spisak svih vaterpolista koji su predstavljali Srbiju na Olimpijskim igrama: B. Mitrović, Mandić, Dedović, Ranđelović, Lazić, Pijetlović, Rašović, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović.

21.33 Milica plakala na balkonu

Publika je skandirala Milici Mandić, a ona je plakala kao kiša. Pozdravljala je okupljene ljude i nije mogla da sakrije suze.

Milica Mandić
Foto: RTS

21.32 Ovacije za šampionku

Jovana Preković izašla je na balkon uz vrisak nakon što je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Građani su je sačekali skandiranjem, a burno su pozdravili i trenera Roksandu Atanasov.

21.30 Oduševljenje zbog Mikeca

Srpski strelac je izašao na balkon i izazvao delirijum navijača. Čovek koji je osvojio 38 medalja za 37 godina , a građani su znali da ga pozdrave.

21.23 Vreme je da izađu i bronzane odbojkašice

Devojke su izlazile sa ogromnim osmehom i pozdravljale okupljene građane: Buša, M. Popović, Mirković, Mihajlović, Ognjenović, Bjelica, Aleksić, Rašić, S. Popović, Bošković, Milenković i Blagojević. Na kraju je izašao i selektor Zoran Terzić.

21.21 Na balkon su izašli i basketaši

Mihailo Vasić, Aleksandar Ratkov i Dejan Majstorović, a jedino odsustvuje Dušan Domović Bulut koji se već nalazi u SAD.

21.20 Kakva scena!

Zurab Datunašvili izašao je na balkon uzeo mikrofon, a onda poručio: Hvala vam, živela Srbija.

doček olimpijaca
Foto: Nova.rs/video

21.17 Ovacije za Tijanu

Građani su zagrmeli nakon što je na balkon izašla Tijana Bogdanović. Za njom je izašao i selektor Dragan Jović.

21.16 Prvi je na balkon izašao Milenko Sebić

Srpski strelac je izašao na balkon sa ogromnim osmehom i pozdravio okupljene građane. Nakon njega je sa njim izašao i Dragan Donević, selektor Srbije.

21.13 Sjajno raspoloženje ispod balkona

Navijači su se okupili u velikom broju i sa nestrpljenjem čekaju da vide šampione. Ima nekoliko transparenata poput „Heroji nacije“, ali i veliki broj zastava.

21.07 Sportisti su još uvek u Starom dvoru

21.02 Iza kulisa

Pogledajte i šta se trenutno dešava u Starom dvoru. Rvač Zurab Datunašvili se fotografisao sa jednim dečakom.

Zurab Datunašvili
Foto: Nova.rs

21.01 Sjajno raspoloženje

Građani su se okupili u velikom broju da pozdrave heroje koji su osvojili devet medalja.

20.55 Na balkonu i Milica Todorović

Foto: Nova.rs

Vaterpolisti su uzeli zlatnu medalju u Tokiju, a poznata pevačica Milica Todorović tada se čula u dalekom Japanu. Ona je posle toga izrazila želju da uživo peva zlatnim momcima, pa se našla na balkonu. Oriće se „Ti moje zlato“…

Bonus video: Milica Mandić se obratila Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram