Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Španski teniser Rafael Nadal podržao je američku gimnastičarku Simon Bajls, koja se usred takmičenja u Tokiju privremeno povukla zbog očuvanja mentalnog zdravlja.

PROČITAJTE JOŠ:

Slučaj Simon Bajls je podigao veliku buru u sportskom svetu, jer su jedni tvrdili da je izneverila svoj gimnastički tim, a drugi da je bila u pravu što je to uradila.

Izjave Novaka Đokovića su u čitavom kontekstu iskrivljene, kao da je kritikovao Simon pričama o izlaženju na kraj s pritiskom, a sada je o svemu tome progovorio i Rafa.

Nadal smatra da je Bajls uradila pravu stvar, ako se nije osećala dovoljno dobro da nastupa.

„Ako se ne osećate spremno, radili ste naporno čitavog života da ostvarite svoj san. Ona je postigla neverovatne stvari, ali sam siguran da će se vratiti. Ali u ovom trenutku ako se ne oseća spremnom, zašto mora da radi bilo šta“, pitao je Nadal, gostujući na CBS-u.

Španac se ove nedelje vratio na ATP tur takmičenjem u Vašingtonu, a i sam je propustio Olimpijske igre jer se nije osećao spremnim ili voljnim da igra posle Rolan Garosa.

Podsećamo, među onima koji su kritikovali Đokovića bila je i glumica Suzan Sarandon, koja se kasnije izvinila. Inače, Srbina su povezali sa kritikama na račun Amerikanke posle njegovog plasmana u polufinale Igara.

Novinari su ga pitali: „Čuo si o tome kako Simon Bajls govori o mentalnom zdravlju i pritisku od nastupa. Sad si u poziciji da juriš ‘zlatni slem’ i nema igrača koji je trenutno pod većim pritiskom. Reci nam nešto o tome“.

Đoković je odgovorio da je pritisak privilegija, te da bez pritiska nema profesionalnog sporta.

„Ako želiš da budeš na vrhu, moraš naučiti da se nosiš sa pritiskom i sa tim momentima. Naučio sam da razvijam mehanizam tako da mi to ne predstavlja smetnju i ne sputava me“, odgovorio je između ostalog Đoković.

Podsećamo, Novak je u Tokiju zaustavljen u polufinalu kada ga je pobedio Aleksandar Zverev, a onda ga je u borbi za bronzu savladao i Pablo Karenjo Busta.

BONUS VIDEO: Doček srpskih olimpijaca posle osvojenih medalja u Tokiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar