Španski teniser Pablo Karenjo Busta kaže da mu je pobeda nad Novakom Đokovićem u borbi za medalju u Tokiju najveće dostignuće u karijeri.

Španac ima 30 godina i do sada je osvojio šest titula u karijeri, ima i Dejvis kup, ali smatra da ništa ne može da se poredi sa bronzom sa Olimpijskih igara.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nisam osvojio turnir, a ovo je najveća titula u mojoj karijeri, iako nisam ni osvojio pehar. Za sve ljude koji su verovali u mene i uvek me podržavali. Kad sam gubio, ali i kad sam pobeđivao“, rekao je Karenjo Busta posle meča.

Otkrio je i šta mu je bio glavni adut protiv najboljeg tenisera planete kog je pobedio sa 6:4, 6:7 (6) i 6:3.

„Servirao sam fantastično tokom celog turnira, možda juče ne kao danas, ali sam danas nastavio da serviram veoma dobro. Novak mi nije napravio brejk i to je neverovatno… Moramo da se borimo s pritiskom, ovo je nešto neviđeno“, kaže Španac.

Na pitanje o olimpijskom podijumu i Pablu na njemu, španski teniser kaže da mu je ova medalja „kao zlato“.

„Snovi se ostvaruju, znate. Ovo je zapanjujuće, nikad nisam osetio ovako nešto. Ovo je bronzana medalja, ali za mene je kao zlato posle poraza juče. Igrao sam protiv najboljeg na svetu, izgubio sam drugi set i nastavio da se borim stalno. Ne znam šta da kažem“, u suzama je pričao Karenjo Busta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar