Foto:EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT/Ding Ting / Xinhua News / Profimedia/anjug/AP Photo/Mark Humphre

Malo ko je očekivao da će Srbija u subotu ostati bez ijedne medalje. Nadali su se navijači da su naši asovi mogli i do tri medalje, a na kraju je naša zemlja ostala bez ijednog odličja.

PROČITAJTE JOŠ

Dan je počeo kako smo mogli samo da se nadamo Andrea Arsović je uspela da izbori finale discipline 50 metara trostav.

Kvalifikacije je završila kao peta, ali u borbi za odličja nije uspela da uradi više. Završila je na osmoj poziciji u finalu sa 402.4 krugova. Iako je bila dobra u klečećem položaju, podbacila je u ležećem i stojećem.

Prva dva stava sastoje se od tri serije sa po pet hitaca i posle ležećeg je Andrea bila osma, pa nije prošla dalje u svom prvom olimpijskom finalu.

Zlatnu medalju osvojila je Nina Kirsten iz Švajcarske i to olimpijskim rekordom od 463.9 krugova.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Nešto pre nego što je ona završila finale na teren je izašao Novak protiv Pabla Karenjo-Buste. Gotovo tri sata je Srbin proveo na terenu i na kraju izgubio sa 6:4, 6:7(6), 6:3, te tako ostao na samo jednoj medalji u olimpijskoj karijeri (bronza u Pekingu 2008. godine).

Relativno lako je izgubio prvi set, a onda u drugom pružio pravu borbu. Uspeo je već u ovom setu da spase meč loptu (do kraja meča spasao ukupno pet) i da pokaže da polako podiže nivo igre.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig)

Ipak, Španac je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri. Bio je toliko precizan da je i Novak u jednom trenutku vikao na srpskom „Linija“ nakon što je Španac po ko zna koji put pogodio osnovnu liniju.

Sve ovo je dovelo do velike nervoze Novaka, koji je u jednom trenutku lansirao reket na tribine, da bi dva gema kasnije zakucao jedan reket u mrežu. Sva ova nervoza nije pomogla Novaku da preokrene.

Nakon velike potrošnje protiv Španca, odlučio da se povuče iz miks dubla sa Ninom Stojanović, pa je bronza otišla u ruke Australijancima. Novak je otkrio zašto je predao meč, ali se i obratio Srbiji.

I to nije sve. Naprotiv.

U bazenu su od 08.30 bili i vaterpolisti Srbije koji su odmerili snage sa Hrvatima, a „barakude“ su slavile sa 14:12 (5:3, 1:1, 4:4, 4:4). Početak meča odlučio je i kasnijeg pobednika jer su Hrvati napravili seriju od 5:1 nakon koje naša selekcija nije uspela da preokrene rezultat.

Izabranici Dejana Savića u jednom momentu su stigli i do 8:8, ali više od toga nisu mogli.

U našem timu prednjačio je Nikola Jakšić sa tri pogotka, po dva puta su se u strelce upisali Filip Filipović i Strahinja Rašović.

Srbija vs Hrvatska vaterpolo
Srbija vs Hrvatska vaterpolo Foto:REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ove selekcije imale su pre međusobnog duela po dve pobede i jedan poraz, pa je sada Hrvatska obezbedila plasman u četvrtfinale i igraće sa Španijom za prvo mesto u grupi. Vaterpoliste Srbije u poslednjoj rundi u ponedeljak očekuje okršaj sa Crnom Gorom za prolaz dalje. U nokaut fazu prolaze četiri reprezentacije iz svake grupe.

Loš dan za srpski sport zaokružile su odbojkašice porazom od Brazila (25:20, 25:16, 23:25, 25:19) u duelu dve do tog momenta neporažene ekipe u grupi A.

Delovale su raspoloženije, u prve dve deonice su prilično dominirale, pogotovo u drugoj, dok su naše odbojkašice u trećoj na krilima Tijane Bošković (ukupno 32 poena) uspele da produže borbu.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez)

Ovo je bio četvrti uzastopni trijumf Brazila nad Srbijom, a nakon njega je selektor Zoran Terzić bio besan zbog izdanja igračica.

„Ako na ovaj način budu igrale i dalje, onda svaka čast, šta da im kažem. Ovako se ne igra veliko takmičenje. Ovako se ne igra za svoju zemlju. Ovako se ne igra – nikad. Ne mogu da kažem da nisu želele, to sigurno nije tako. Motivisane su i uvek žele da pobede. Ali, bile su prilično mrtve u terenu, nepokretne, spore… Ne znam šta je razlog, možda i postoji neki poseban, ne znam. Treba ispraviti do sledeće utakmice. Pre svega što se tiče želje u odbrani“.

Ova subota je zaista bila prilično teška za sve ljubitelje sporta u Srbiji, a dugo će se prepričavati fijasko kakav nismo često imali priliku da vidimo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare