Armin Sinančević; Foto: Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

Atletičar Armin Sinančević zauzeo je četvrto mesto u svojoj grupi B, ukupno 10. od 12 u kvalifikacijama i plasirao se u finale u bacanju kugle na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sinančević je u drugoj seriji ostvario najbolji rezultat od 20,96 metara, što je u konačnom poretku bilo dovoljno da se bori za odličje.

PROČITAJTE JOŠ

Norma za plasman u finale bila je 21,20 metara, a prema pravilima ukoliko je ne ispuni njih 12, preostala mesta popune najbolji takmičari iz obe grupe prema rezultatu.

Sinančević je odlično počeo kvalifikacije i u prve serije zabeležio rezultat 20,50 i 20,96 metara, dok mu je u trećoj kugla ispala, ali se domogao finala.

Iz njegove grupe su trojica bacača prebacila normu za finale – Tomas Volš sa Novog Zelanda rezultatom 21,49 metara, Brazilac Darlan Romani sa 21,31 i Egipćanin Amr Mostafa Hasan sa 21,23.

Bolji učinak imali su takmičari u u kvalifikacionoj B grupi, u kojoj je Asmir Kolašinac podbacio kao pretposlednji sa 19,68 metara, dok su četvorica prebacila normu – Rajan Krauzer (SAD) s najboljim rezultatom kvalifikacija od 22,05, Mesud Pezer iz BiH (21,33), Italijan Zejn Vir (21,25) i Čukvebuka Enekveči (Nigerija) sa 21,26.

Dakle, sedmorica bacača kugle imala su normu za finale, a preostalih pet mesta u finalu popunjeno je prema rezultatu.

BONUS VIDEO Ko je Milenko Sebić?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar