Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Aleksander Zverev, sedmi teniser sveta, pobedio je u grupi "Tokio 1970" Dijega Švarcmana sa 6:3, 4;6, 6:3, i tako ostao u igri za plasman u polufinale na ATP Tur finalu u Londonu.

Nemački teniser je, generalno bio bolji i tako stigao do prve pobede u grupi pošto je na startu takmičenja u ponedeljak izgubio od Danila Medvedeva.

PROČITAJTE JOŠ:

U početnom setu, Švarcman je izgubio svoj servis u trećem gemu, ali je odmah uspeo da ga vrati i izjednači na 2:2.

PROČITAJTE JOŠ: Premijer Viktorije optimista u vezi Australijan opena

Zverev je ponovo napao servis Argentinca u šestom gemu, oduzeo mu servis i poveo sa 4:2, da bi potom u devetom gemu morao da spasi dve brejk lopte pre nego što je iskoristio prvu set loptu.

Dijego je uzvratio u drugom setu. Smanjio je broj grešaka u tom delu igre, ali je Zverev opet bio taj koji je prvi stigao do brejka, za 2:1.

Švarcman, poznat kao veliki borac, nije se predavao, uspeo je da vrati brejk u šestom gemu, a potom je napravio novi brejk u desetom gemu kada je iskoristio drugi brejk i set loptu (6:4).

Nije imao snage da nastavi u istom ritmu, stvari je u svoje ruke opet preuzeo Zverev, koji je bolje servirao.

Izgubio je Nemac u setu odluke svega šest poena na svoj servis i to je bio ključ uspeha. Dva brejka, u petom i sedmom gemu doneli su mu pobedu posle 131 minuta igre.

Njega u petak 20. novembra očekuje meč odluke u grupi, protiv najboljeg igrača sveta, Novaka Đokovića.

„Bilo je znatno bolje nego u ponedeljak. Dao sam sebi pobedom šansu da se plasiranm u polufinale. U petak me čeka težak meč sa Novakom, radujem se tome. Možda je danas bilo ranoi da se razmišlja o tome, jer je sav fokus bio na ovom meču sa Dijegom. Mislim da iz meča u meč igram sve bolje, naučio sam nešto i iz tog poraza u finalu Pariza od Danila, tako da se nadam da ću bolje igrati u petak“, poručio je Zverev po završetku meča.

Zanimljiva računica vezana je za Švarcmana – ukoliko Novak Đoković pobedi i Medvedeva i Zvereva, posebno ako to bude sa po 2:0, a Švarcman pobedi Medvedeva, Argentinac bi mogao da se kvalifikuje u polufinale i sa jednom pobedom.

Ipak, zavisi od rezultata drugih, a to nikada nije prijatno.

U drugom singl meču dana u grupi „Tokio 1970“ od 21 čas igraju Novak Đoković i Danil Medvedev.

GRUPA „TOKIO 1970“

Đoković 1-0 2:0

Medvedev 1-0 2:0

Zverev 1-1 2:3

Švarcman 0-2 1:4

GRUPA „LONDON 2020“

Tim 2-0 4:1

Nadal 1-1 2:2

Cicipas 1-1 3:3

Rubljov 0-2 1:4

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar