Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Rivalstvo Rafaela Nadala i Novaka Đokovića godinama privlači ogromnu pažnju javnosti, ali i predstavlja sinonim za fer-plej. Ipak, Španac i Srbin ne libe se da javno iznesu nesuglasice po pitanju odrađenih segmenata tenisa.

PROČITAJTE JOŠ

„Bik sa Majorke“ javno je istakao da se protivi formiranju Asocijacije profesionalnih tenisera (ATPA) koju je inicirao prvi reket sveta krajem avgusta, a neslaganje sa Đokovićem nije skrivao ni nakon što je Srbin nedavno istakao da bi grend slem mečevi trebalo da se skrate na format dva dobijena seta.

Novo u nizu javnih konfrotiranja sa najvećim rivalom Nadal je imao u Londonu gde se tokom Završnog mastersa oglasio povodom Đokovićeve izjave da su pored „sokolovog oka“ linijske sudije postale suvišne.

„Ne želim da stvaram kontroverze, ali smatram da je tenis mnogo lepši sa tradicionalnim linijskim sudijama. Novak je rekao da linijske sudije nisu potrebne, a ja poštujem svako mišljenje. Postoje različita gledišta na sport“, rekao je Nadal.

Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Turnir u londonu, ipak, prilika je da se teniseri na terenu uvere u prednosti i mane sistema sa samo glavnim sudijom kojem „pomoćnike“ predstavlja video tehnologija.

„Ovo je prilika da se prilagodimo na nove uslove, ali kao što sam rekao, uvek sam pre za tradicionalni način. Tačno je da se tenis nije mnogo menjao poslednjih 50 godina u poređenju sa ostalim sportovima, ali smatram da ovo nije način da se on unapredi. Tehnologija je tu i za meč su neophodna samo dva tenisera, ali ljudi okolo daju draž i vrednost sportu“, istakao je Španac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare