Laslo Đere, teniski reprezentativac Srbije, uspeo je da u ovoj, skraćenoj sezoni, osvoji jednu ATP titulu.

Momak iz Sente je pobedio na Sardiniji i time osvojio drugi veliki trofej u karijeri, što mu je donelo i skok na ATP listi.

PROČITAJTE JOŠ

Po završetku sezone vratio se u Srbiju i bio gost u jutarnjem programu TV Nova S, „Probudi se“.

„Devet meseci sam na putovanjima, u Srbiju dolazim na nekoliko dana, sedam dana je baš retkost. Uvek mi je lepo kada mogu da provedem vreme sa porodicom i prijateljima. Najčešće ustajem oko sedam i ranije, kreću treninzi rano, treniram četiri, pet sati dnevno i moram ranije da započnem dan. Kada imam vremena volim da izađem, da budem sa drugovima, ali u poslednje vreme se nije moglo zbog cele situacije“, rekao je Đere.

Njemu je, kako ističe, teško pala celokupna pandemijska situacija.

„U početku je bilo teško, došlo je sve neočekivano sasvim, osećao sam se kao da sam bio u filmu, verujem da su svi imali takav osećaj. Vremenom sam se navikao… Kada su se vratili turniri nismo smeli da idemo u grad, mogli smo samo da cirkulišemo od hotela do terena i nazad. I tako je bilo nekoliko meseci. Bilo mi je čudno kada sam se vratio u Srbiju jer sam mogao slobodno da se krećem“.

Foto: EPA-EFE/KELLY BARNES

U svemu je uspeo da se snađe, pronađe formu i osvoji turnir na Sardiniji.

„Mislim da mi je taj uspeh bio potreban, renking mi je bio dobar, oko 80. mesta, ali sam imao peh, povredio sam se u Južnoj Americi, nisam mogao da branim titulu u Riju i to mi je teško palo. Tokom karantina sam trenirao, nisam odmarao, ali sam loše krenuo u Americi i ovaj uspeh mi je bio potreban, dao mi je motivaciju i priliku da se uverim da sam na pravom putu“.

PROČITAJTE JOŠ

Trenutno je 57. igrač sveta i svestan je toga da je to značajan rezultat, bez obzira na komentare i očekivanja publike.

„Meni to nije pritisak… Stvar je da je naš narod malo razmažen što se tiče toga, Novak, Janko, Viktor, svi su bili pri vrhu, tako da kada ste 50. na listi, što samo mi koji smo u sportu znamo šta znači i koliko je teško, ljudima se ne čini uspehom. Ako nisi u najboljih deset bolje da prestaneš da igraš, to su komentari koje smo čuli i Dušan i Filip i ja…“

Laslo je ispričao i jednu anegdotu kojom je oslikao stanje stvari.

„Prelazim granicu, idem za Budimpeštu, tada sam bio 27. na listi, tamo se igrao turnir ATP 250 i na granici me prepozna carinik. Pita me gde ću, ja kažem idem na turnir ATP 250 i on kao, ‘pa da, ti se tu krećeš’. I ja, ono, šta da kažem… Jeste taj turnir najslabiji od ATP turnira, ali tu igraju igrači iz prvih 20, 30 na listi…“, naveo je Đere.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar