Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Danijel Endruz, premijer australijske države Viktorija, rekao je da je uveren da će se Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu, uprkos "neverovatno složenim pregovorima" u sred pandemije koronavirusa, održati u januaru u Melburnu.

Vlasti Viktorije ne dozvoljavaju igračima da doputuju sredinom decembra, ali bi mogle da im dozvole da doputuju krajem decembra, što bi moglo ozbiljno da utiče na njihove treninge zbog obaveznog dvonedeljnog karantina.

PROČITAJTE JOŠ:

U Teniskom savezu Australije nadali su se da bi igrači u mehuru mogli da treniraju i za vreme karantina, pre nego što počnu kvalifikacije za Australijan open, koji će se održati od 18. do 31. januara u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ: „Novak je razmazio narod, čudno mi je bilo u Srbiji“

Organizatori teniskih turnira u Australiji su početkom nedelje naveli da će njihova takmičenja biti prebačena u Viktoriju, pošto su granice unutar zemlje zatvorene i igrači ne mogu da putuju, a Endruz je rekao da ti „planovi nisu završeni“.

„To mora da se uradi na bezbedan način, to mora da se uradi na pravi način. Sarađujemo vrlo, vrlo tesno sa Teniskim savezom Australije. Oni rade sa svim njihovim partnerima i uvereni smo da će se sve to završiti organizacijom Australijan opena“, naveo je on.

Endruz je kritikovan zbog uvođenja policijskog časa i strogih mera u Viktoriji, posle velikog broja zaraženih, ali i smrtnih slučajeva, ali su te restrikcije dale rezultate.

U Viktoriji već 19 dana nije zabeležen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, niti smrtni slučaj povezan sa tim virusom.

Prema poslednjim podacima u Australiji je umrlo 907 ljudi od koronavirusa, od kojih je 819 bilo u Viktoriji.

Organizatori Australijan opena nadaju se i da će dobiti dozvolu za prisustvo ograničenog broja gledalaca na turniru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar