Danil Medvedev
Danil Medvedev; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Sada i zvanično

Organizacija teniskog turnira Vimbldon objavila je da su ruski i beloruski teniseri izbačeni sa takmičenja ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„U ime Ol Ingland kluba i organizacije takmičenja, želimo da izrazimo snažnu podršku onima koji su pogođeni sukobima u Ukrajini u ovim teškim vremenima.

Delimo univerzalnu osudu nelegalnih akcija Rusije i veoma pažljivo smo razmotrili uticaj ove situacije u kontekstu obaveza prema igračima, javnosti i sportu. Takođe, uzeli smo u obzir i preporuke Vlade Ujedinjenog kraljevtsva. Naša je dužnost da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesemo naporima Vlade, industrije, sporta u ograničavanju ruskog globalnog uticaja na najsnažniji mogući način.

Imajući sve to u vidu, sa dubokim žaljenjem doneli smo odluku da ne dozvolimo nastup ruskim i beloruskim sportistima na Vimbldonu 2022″, navedeno je u saopštenju Vimbldona.

Prvi čovek Ol Ingland kluba Ian Hjuit dodatno je pojasno da ovaj stav može da se promeni u slučaju značajne promene situacije.

Vimbldon počinje 27, juna, a među prvih 100 na ATP i WTA listi je 12 ruskih i beloruskih takmičara. Titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, dok će u konkurenciji dama biti viđena nova šampionka, pošto je prošle godine trijumfovala Ešli Barti, koja se povukla ove godine.

BONUS VIDEO Medvedev razgovara sa supervizorom i doktorom

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare