Novak Đoković i Aleksandar Vučić, Novak Djoković,
Novak Đoković i Aleksandar Vučić Foto: REUTERS/Loren Elliott/Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dramaturškinja Biljana Srbljanović verbalno su se sučelili o pritisku na Novaka Đokovića u Australiji.

Srbljanović smatra da Đokovića iz Melburna nisu deportovali zbog toga što je Srbin, a Vučić priča kako je bio žrtva političke igre u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moram da vam kažem da vas demantujem i da se ne vraćamo na tu temu. De fakto je problem što nije rekao da je bio u Španiji. To je problem. I problem je, da ne otvaramo i temu, da li je pravi test, ili nije pravi test, da li je bio među decom ako je bio bolestan i tako dalje. Vi zaista mislite da se Australijan open i australijski kontinent bavi da nešto misli o Srbima“, rekla je Srbljanović na TV Prva.

„Svaka pobeda Novaka Đokovića na nekom turniru je naša osveta za Kosovo. I ne možete da mi kažete da to nije tako“, dodala je ona.

Vučić smatra da je Đoković bio predmet iživljavanja i maltretiranja, iako su pravila nalagala da može da uđe i sa dokumentacijom koju je imao.

Odbacuje kao teorije zavere sa društvenih mreža i priče da je njegov test na koronavirus bio neregularan.

„Ja stvarmo mislim da to nije tako. Biću sasvim otvoren, da je Australijan open i australijska Vlada rekla: ‘Niko ne može da uđe ako nije vakcinisan’, Novak Đoković ne bi tamo ni otišao. On je otišao jer su rekli da postoje izuzeci, lekarski, na osnovu kojih može da uđe. Prikupio je dokumentaciju i u skladu sa tim otišao tamo. Imao je validne testove iz Srbije i sve urađeno u skladu sa zakonom. U te teorije zavere sa društvenih mreža, sramota je i da govorimo o takvim stvarima“, kazao je Vučić.

Negira da je problematično bilo to što su Australijanci od starta znali da je bio u Španiji.

„Nisu njega zaustavili i maltretirali ga zato što su znali prvog sekunda da li je proveo vreme ovde ili na nekom drugom mestu. Zaustavili su ga zato što su hteli da se iživljavaju na njemu. Bilo im je potrebno za izbore. Želeli su da pokažu silu i da svi moraju da poštuju mere koje su doneli. To je bio jedini razlog. Sad kad mu kažu: ‘Ne možeš na Rolan Garos, ako se ne vakcinišeš, on ne može da učestvuje. Na Vimbldonu, ne možeš u London, tačka. To su pravila koja bi važila za sve, a ovo nisu pravila koja su važila za sve“, ispričao je Vučić.

Povukao je potom i paralelu sa dvojicom najvećih rivala Đokovića, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

„Da je bio Federer ili Nadal, nisam siguran da bi… Oni su ‘sveci’ znate, Federer i Nadal, a Novak nije svetac zato što je naš“, kaže Vučić.

Srbljanović je uzvratila da ovakva retorika kakvu je većina srpske javnosti forsirala, samo odmaže Novaku Đokoviću.

BONUS VIDEO: Novak kod Vučića, prvi put je pričao javno o pritvoru i reakciji države

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare