Kameron Nori/Foto/EPA-EFE/ANDY RAIN

Ovaj događaj je promenio tok karijere Britanca.

Kameron Nori je pobedio belgijskog igrača Davida Gofana sa 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5 i plasirao se u polufinale Vimbldona, u kome će igrati protiv Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Nori će, šta god da uradi, iza sebe imati najboljiu partiju na jednom grend slemu, pošto nikada nije stigao dalje od 3. kola.

Britanac je imao nesreću pre šest godina, koja mu je promenila tok teniske karijere.

Nori je 2016. godine, nakon što je imao jedan normalniji večernji izlazak u lokalnim barovima, odlučio da krene motorom kod devojke.

Odmah nakon što je krenuo, pao je i razbio bradu. Dobio je čak šest šavova i potres mozga, i zbog toga nije mogao da nastupi na čelendžeru u Dalasu koji je bio na programu tog vikenda.

„To je bio znak da ne radim stvari onako kako bi trebalo i da ne donosim najbolje odluke. Izlazio sam više nego što je trebalo, kao tipičan student i mnogo sam uživao. Posle toga su me treneri ‘ubacili u mašinu’ i bio sam mnogo profesionalniji. Bila je to prekretnica, definitivno sam se pokrenuo posle toga“, rekao je Nori.

Treneri su mu tada naglaslili kako je mogao da pogine tokom nesreće.

Za duel protiv Đokovića tražiće savete od legendarnog britanskog tenisera Endija Marija.

„Endi me uvek podržava i kada treniramo zajedno pitam ga za neke ideje. Možda ću kontaktirati Endija da vidim kakve ideje ima. Prošli put kad sam igrao protiv Novaka u Torinu, igrao je veoma dobro, a ja sam naučio dosta. Ovog puta ću taktički pristupiti drugačije“, rekao je Britanac.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković i luda proslava fantastičnog poena

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare