Foto:Nova.rs/Miodrag Dimitrijević

Srpski teniser se priprema za polufinale Vimbldona.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković je savladao italijanskog tenisera Janika Sinera u četvrtfinalu Vimbldona nakon novog trilera sa 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2 i plasirao se u polufinale.

PROČITAJTE JOŠ

Kao i u prethodnim danima, na trening je došao sa sinom Stefanom koji je, takođe, u ranijim treninzima iskoristio priliku da se dobro zabavi, ali i unapredi svoju igru na pomoćnim terenima u Londonu.

Podršku tokom treninga srpski teniser je imao i od legendarnog tenisera Nenada Zimonjića.

„Tokom čitave karijere sam bio tu za sve naše igrače da im pomognem koliko sam mogao i koliko mogu. To sam i sada iskoristio sa Goranom (Ivaniševićem) smo jako dobri prijatelji i ranije sam gledao Novakove mečeve, ali je sada prilika da gledam opet posle duže vremena. Lepo je ponovo biti na Centralnom terenu, ali i na terenu, na treningu da budem dovoljno fit da stanem i da odigram sa Novakom“, rekao je Zimonjić za Nova.rs.

Đoković je na trening došao u papučama, prvo se zagrevao pored terena, pa je izašao sa Zimonjićem i trenerom Goranom Ivaniševićem koji su bili njegovi sparing partneri.

U polufinalu će igrati protiv Britanca Kamerona Norija koji je pobedio belgijskog igrača Davida Gofana sa 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Nori i Đoković su se sastali do sada samo jednom i taj jedan put je u Torinu prošle godine slavio srpski teniser. Uz to, Nori će imati nešto manje vremena za odmor posle tri sata i 31 minuta tenisa, što samo može da raduje iskusnijeg i boljeg Đokovića.

Foto:Nova.rs/Miodrag Dimitrijević
Foto:Nova.rs/Miodrag Dimitrijević
Foto:Nova.rs/Miodrag Dimitrijević
Foto:Nova.rs/Miodrag Dimitrijević

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana

BONUS VIDEO Novak Đoković i luda proslava fantastičnog poena

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar