Neke poene Đoković neće zaboraviti nikada u karijeri.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković savladao je Janika Sinera nakon novog vimbldonskog trilera sa 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2 i plasirao se u polufinale. Nakon tog susreta bio je zadovoljan, ponosan i srećan.

PROČITAJTE JOŠ

„Još nisam uspeo da pronađem snimak tog poena, nadam se da ću uspeti. Verovatno će postati jedan od onih koji će se ponavljati, pogotovo uzevši u obzir okolnosti, Centralni stadion, proslava…“, bilo je prvo što je rekao nakon što smo mu pomenuli poen na 4:2 i 30:30 u petom setu.

Istakao je, kao i nedavno kada je pričao o Bili Džin King, da obožava istoriju, ali i da neke stvari mora da ostavlja iza sebe. Setio se nekoliko bitnih poena iz prve.

„Sa jedne strane imam dobro pamćenje, volim istoriju tenisa, sve ove mečeve koje dobijam pamtim, ali sa druge strane kao profesionalni teniser sam nekako primoran da brzo zaboravljam, jer moram da idem dalje. Novi izazovi i turniri se dešavaju svake nedelje. Uhvatili ste me nespremnog… Ne mogu sad baš da se setim nekih poena, osim ovih koji se ponavljaju stalno na internetu, pa sam ih video milion puta. Na primer, ovaj kad sam napravio pasing šot Federeru na njegovu meč loptu ovde u finalu Vimbldona 2019. godine. To je nešto što je svežije“, rekao je Đoković.

Prisetio se i jednog od ključnih poena koji se okončao nešto drugačije.

„Bio je jedan poen koji nije bio završen mojim vinerom, ali je bio izuzetno bitan koji je možda i preokrenuo tok meča sa Nadalom. To je bilo u finalu Australijan opena 2012. godine, najduži meč u istoriji finala grend slemova, kada je vodio 4:2 u petom setu, imao 30:15 i poprilično lagan bekhend i promašio ga na mreži. To je nešto što mi sada dolazi u sećanje. A, ovaj sada poen je stvarno, uzimajući u obzir i Centralni teren, protivnika i četvrtfinale grend slema, zaista jedan od lepših poena koje sam odigrao. Pogotovo način na koji se sve to završilo, uz tu proslavu poena. Sigurno da će se to ponavljati i da ću, nadam se, naći snimak kako bih video kako je to tačno sve izgledalo“, završio je srpski as.

BONUS VIDEO Novak do detalja otkrio motivacioni govor samom sebi: Možeš ti to – idemo, majstore

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare