Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Vilander smatra da je Đoković jedinstven zbog jedne stvari.

Novak Đoković je eliminisao Kamerona Norija u polufinalu Vimbldona rezultatom 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 i nastavio svoj fenomenalni niz na Vimbldonu.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski as ima 27 pobeda zaredom na najvećem turniru na svetu, aovo mu je osmo finale Vimbldona i ima šanse da osvoji sedmu titulu. Zbog toga se već sad u istoriji smatra jednim od najvećih igrača svih vremena na travi.

Legendarni teniser i stručni komentator „Eurosporta“ Mats Vilander je iskoristio priliku da umeće srpskog tenisera na ovoj podlozi uporedi sa osmostrukim šampionom Vimbldona, Rodžerom Federerom.

„Stvar je što Novak Đoković najbolje zna da se brani na travi i da nakon toga silovito uzvrati. Nije lako ići protiv inercije na toj podlozi“, istakao je Vilander.

On je to potom uporedio sa Federorovim stilom.

„Federer je bio dominantan na Vimbldonu, ali na totalno drugačiji način od Novaka. Novakov tenis nije specijalizovan za travu, makar ne na papiru. Mnogi igrači se dobro kreću na šljaci i na betonu, ali Đoković je jedini koji može to da čini i na travi. Neverovatno je elastičan, to mu omogućava dobar balans“, naveo je Vilander.

Novak Đoković je drugi po ukupnom broju pobeda na Vimbldonusa 85, i ispred njega je samo Švajcarac koji ima neverovatnih 105 trijumfa.

Srpski as će u nedeljeu od 15.00 igrati protiv Nika Kirjosa za svoju 21. grend slem titulu.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak se okliznuo i završio na travi 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar