Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Niko nikad kao Novak.

Novak Đoković se pobedom nad Britancem Kameronom Norijem rezultatom 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 plasirao u finale Vimbldona i nastavio da ispisuje stranice teniske istorije.

PROČITAJTE JOŠ

Iako ga čeka okršaj sa Nikom Kirjosom koji je predajom Rafaela Nadala bez borbe stigao do finala, Đoković je ponovo uspeo da pomeri granice i na svoj konto upiše nove rekorde.

Osim što je plasmanom u finale postao rekorder u mušoj konkurenciji sa 32 grend slem finala, srpski as je uspeo da obori još jedan rekord, a u nedelju će imati šanse da ponovo piše istoriju.

On je ulaskom u finale postao prvi igrač koji je igrao minimum osam finala na tri različita grend slema. U Australiji je čak devet puta igrao meč za titulu i nikada nije bio poražen, dok na Vimbldonu ima jedan poraz. Najlošiji skor po tom pitanju ima na US Openu gde je igrao osam finala i osvojio svega tri titule.

U Parizu je do sada igrao šest puta u finalu i uspeo je da osvoji dve titule.

Pored pomenuta dva rekorda, Đoković će u nedelju od 15 časova imati priliku da postane prvi igrač koji će imati po sedam titula na dva različita grend slema, pošto bi pored Australijan opena to uradio i na Vimbldonu.

Srpski as želi da nastavi i niz nepobedivosti na londonskoj travi koji trenutno iznosi 27 pobeda, a ispred njega su samo Bjorn Borg sa 41, Rodžer Federer sa 40 i Pit Sampras sa 27, dok je po ukupnom broju pobeda na Vimbldonu Đoković na drugom mestu sa 85, iza neprikosnovenog Federara sa 105.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković na provokacije odgovorio poljupcem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare