Viktor Troicki
Viktor Troicki; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Viktor Troicki, selektor tenisera Srbije, koji se spremaju u Beogradu za Dejvis kup (25. 11. - 5. 12. ), prati zbivanja na turniru u Torinu i poslao je javnu poruku Novaku Đokoviću.

PROČITAJTE JOŠ

Kolege iz reprezentacije pomno prate njegov juriš na šesti trofej na Završnom mastersu, po čemu bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, a Troicki mu je poručio da se vide što kasnije.

„Imamo dovoljno vremena do prvog meča, u sredu ću definitivno utvrditi tim sa prvih petoricu igrača. Novak iz opravdanih razloga nije tu sa nama, ali željno čeka da nam se priključi i da dođe u Austriju iz Torina. Nadam se da će nam se pridružiti što kasnije“, kaže Troicki.

Tokom čitave sezone, selektor je pratio igre naših tenisera i trudio se da što češće bude sa njima, a istakao je nedavni odlazak u SAD.

„Činjenica je da sam bio u Indijan Velsu, pratim njihove igre i rezultate. Trudim se da gledam sa njima na turnirima i da gledam svaki meč kada nisam sa njima na turnirima na televizijama i preko aplikacija. Trudio sam se da pomognem, doduše oni su tamo bili sa svojim timovima i trenerima. Značilo mi je da budem sa njima tamo, okupili smo se prvi put za ove mini-pripreme“, rekao je Troicki.

Dejvis Kup reprezentacija Srbije, teniska
Dejvis Kup reprezentacija Srbije, teniska; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Srbiju u Dejvis kupu očekuju dueli sa Austrijom (26. 11.) i Nemačkom (27. 11.), koji će igrati bez prvih zvezda Dominika Tima i Aleksandera Zvereva.

„Svi su veoma motivisani što su na okupu, igrali smo u ATP kupu, ali ne i u Dejvisu kupu. Nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svetlu i nadam se tituli. Tim nije igrao dugo i sumnjam da će se pojaviti, nisam video zvanični spisak Nemačke, ali mi je Zverev rekao da neće igrati. Oslabljeni su, ali ih ne smemo potceniti, u Dejvis kupu se može desiti svašta.“

Nagovestio je Troicki da bi moglo da dođe i do promena na zvaničnom spisku, a ove srede se na spisku našao Nikola Ćaćić umesto Lasla Đerea.

„Na meni je ta teška odluka da jedan ne bude sa nama, ali u budućnosti računam na sve njih.

Istakao je zbog čega je ovo za njega specijalni događaj.

„Bio sam na ATP kupu i Olimpijskim igrama, ali ja sam prvenstveno kapiten u Dejvis kupu. Uzbuđen sam, to me je jako motivisalo da budem ovde. Čast mi je što sam ovde i daću sve od sebe da im pomognem, kroz karijeru sam dovoljno naučio, video i igrao u teškim situacijama i mogu da im pomognem, da ih motivišem da daju maksimum.

Viktor Troicki i Filip Krajinović
Viktor Troicki i Filip Krajinović; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Srbija će igrati u grupi u Insbruku, a Austrija je nedavno odlučila da sprovede još oštrije mere. Troicki je otkrio da nisu svi u reprezentaciji vakcinisani.

„Austrija od ponedeljka zatvorila za sve nevakcinisane maltene sve – hotele, restorane, maltene ne mogu ni da uđu u zemlju. Mi imamo par nevakcinisanih igrača, ali smo dobili specijalne dozvole da ćemo imati dozvolu da idemo od kluba do hotela nesmetano.“

Istakao je da kalendar pravi ogromne probleme.

„Kalendarski gledano je jako teško što se sada igra Dejvis kup, ali tu se pokazuje kome je stalo da igra za svoju zemlju i pored teških uslova i teške sezone. Drago mi je da svi moji igrači žele da igraju. Ne znam kako će biti u budućnosti, jer su ATP kup i Dejvis kup jako blizu, to će morati da se promeni“, završio je Troicki.

Radovaćemo se i na Svetskom prvenstvu Troicki je pojasnio i da je gledao fudbalere Srbije koji su savladali Portugal sa 2:1 i plasirale se na Svetsko prvenstvo u Kataru 2023. godine.

„Neverovatno, svaka čast! Ne bih se previše radovao ovom rezultatu, verujem u njih i mislim da mogu daleko da doguraju. Igraju sjajan fudbal posle ne znam ni sam koliko godina. Nisam gledao nikada bolju reprezentaciju i mislim da na Svetskom prvenstvu možemo da se radujemo i da posle dugog, dugog perioda naprave zapažen rezultat“, završio je Troicki.

BONUS VIDEO Neverovatna odbrana Đokovića i brejk poen protiv Rubljova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar