Foto: Frank Gunn/The Canadian Press via AP)

Zaista visok nivo tenisa

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je turnir u Beču, pošto je u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 2:1 (7:6, 4:6, 6:3).

Meč je trajao više od tri sata, a Siner je stigao do jubilarna 10. titule u karijeri, odnosno četvrte ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Siner je zabeležio 36 vinera, naspram 28 koliko ih je imao Medvedev.

Takođe, ovo mu je bila 40. pobeda na tvroj podlozi ove sezone, što mu se dogodilo prvi put u karijeri.

U četvrtom gemu prvog seta ruski teniser je došao do brejka, ali Siner je već u narednom gemu vratio brejk. Nakon toga sigurno su servirala oba tenisra, pa je set otišao u taj-brejk, gde je italijanski teniser samo na momente bolje servirao i igrao agresivnije, što je bilo dovoljno da uzme prvi set.

U drugom setu Medvedev je u servis gemovima protivnika sve više igrao na mreži i tako uspeo da oduzme servis Italijanu u petom i sedmom gemu. Izgubio je potom svoj servis gem ruski teniser, ali to nije uticalo na krajnji rezultat u setu.

Tokom trećeg seta presudan je bio četvrti gem u kojem je Siner imao devet brejk šansi i uspeo da oduzme servis Medvedevu.

Rus je uzvratio istom merom u narednom gemu, ali već u šestom gemu opet je poklekao, pa je italijanski teniser poveo sa 4:2. Do kraja seta i meča Siner je sigurno servirao za deseti trofej u karijeri.

Ovo je ujedno bila i druga uzastopna pobeda za Sinera protiv Medvedeva, iako je pre toga imao šest vezanih poraza.

Na dodeli trofeja viđena je i jedna smešna scena, pošto je Medvedev šampanjcem poprskao Sinera, kao i neke od čelnika turnira u odelima.

Za pobedu je osim 500 poena zaradio i ček na 450.650 evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar