Foto: EPA/JUSTIN LANE

Stan Vavrinka, šampion US Opena iz 2016. godine, priznao je da je uoči tog finala u Njujorku sa Novakom Đokovićem, bio veoma nervozan.

Švajcarac je tada uspeo da savlada Đokovića u četiri seta, 6:7 (4), 6:4, 7:5, 6:3 i stigne do jedne od ukupno tri grend slem titule.

PROČITAJTE JOŠ:

On je u razgovoru za francuski magazin „L’Ilustr“ priznao da je uoči meča bio toliko nervozan da nije bio suguran da će doći do pobede.

„Bio sam jako nervozan. Mislio sam da bi to mogla da mi bude poslednja prilika za grend slem trofej. Trening pre finala je bio loš. Bilo je mnogo vetra, osećao sam tenziju, bio sam loše raspoložen“, kaže Stan.

On je otkrio kako se na dan finala, posle tog treninga, praktično do izlaska na teren izolovao od ostatka tima. Uoči samog izlaska na teren postalo mu je toliko nepodnošljivo da je čak i povraćao od nervoze.

„Pet minuta pre ulaska u svlačionicu, osetio sam se iznenada jako loše, bio sam ekstremno nervozan. Počeo sam da plačem. Čak sam i povratio. Trener Magnus Norman je došao da pričamo i nekako sam se sabrao, taman kada sam video da je Novak ušao u TV salu za intervju pre meča“, prisetio se Vavrinka.

Na pitanje, kako je uspeo da sve to prevaziđe i pobedi, odgovorio je da je lek našao u igri.

„Nisam se dobro osećao ni kad je meč počeo. Novak je u prvom setu vodio sa 4:1, imao i brejk loptu. Uspeo sam da dobijem taj gem i odlučio sam jednostavno da zamorim sebe, kako bih oterao taj stres. Pojačao sam razmenu udaraca, čak i ako je to značilo da ću izgubiti poen. Počeo sam da trčim levo-desno, malo po malo sam osetio da umor preovlađuje, to je učinilo da se fokusiram na fizičku stranu i na tenis. Nervoza je nestala. Nisam tad znao da ću dobiti meč, ali sam znao da ću se boriti do kraja. I pobedio sam“, zaključio je Vavrinka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar