Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića, veruje da srpski as može da obori sve preostale rekorde, najpre onaj po broju grend slem trofeja i postane najbolji u istoriji.

Prvi teniser sveta ovog ponedeljka igra za četvrtfinale Rolan Garosa protiv Italijana Lorenca Musetija, ne pre 13.30 na terenu „Filip Šatrije“.

Vajda je Noletovu igru u Parizu za sada ocenio kao fantastičnu i istakao da se fizički oseća odlično, čak bolje nego ranije. Slovački stručnjak smatra i da Đoković igra na šljaci bolje nego 2016. kada je osvojio Rolan Garos.

PROČITAJTE JOŠ

„Imam osećaj da je upravo tako! Ima više varijacija i rešenja. Fizički, tehnički i taktički je ove godine odličan i ako se sve bude složilo i išlo kako treba, mislim da može da uradi ono što mu je cilj, a to je da osvoji Rolan Garos“, rekao je Vajda u intervjuu za „Novosti„.

Što se tiče nervoze i trenutaka kada srpski as lomi reket ili uđe u neku raspravu, kaže da su i takve emocije sastavni deo tenisa.

„Novak je perfekcionista i želi da svaki put bude sve bolji, pa kad izgubi fokus, malo se iznervira, ali to je sasvim u redu. Tenis je samo igra“.

Vajda veruje da će i dalje zajedno pisati tenisku istoriju.

„Obožavam način na koji radimo. Raduje me što sam deo toga, što mogu da ga treniram i da mu dam najbolje iskustvo i posvećenost na treninzima. Koliko god budem sposoban da mu budem od koristi, biću srećan da to radim“, poručio je Vajda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar