Branilac trona nastavio je misiju, u tri seta je deklasirao Tanasisa Kokinakisa na Vimbldonu.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković nastavlja odbranu trona na Vimbldonu, u 2. kolu je razbio Tanasisa Kokinakisa u tri seta na Centralnom terenu – 6:1, 6:4, 6:2.

Pobednik ovog meča će u trećoj rundi igrati sa Miomirom Kecmanovićem, koji je u četiri seta eliminisao Alehandra Tabila.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković i Kokinakis su se do sada sastali samo jednom u karijeri, na Rolan Garosu 2015. godine, kada je srpski šampion slavio u tri seta.

I sada je bilo slično, za sve se pitao srpski šampion i ekspresno došao do trijumfa za tačno dva sata.

Čudno je počela borba, Kokinakisu je odmah pukla žica na reketu koji je zamenio, ali mu ništa nije pomoglo. Od početka do kraja je Nole diktirao tempo i apsolutno kontrolisao dešavanja na terenu.

„Veoma sam srećan, hvala na podršci. Počeo sam dobro, solidno sa osnovne linije, naradio sam se za svaki poen. Uneo sam mnogo različitih stvari u igri, nije bilo lako pobediti jer je duvao vetar. Kvalitetno izdanje s moje strane. Zadovoljan sam kako sam podigao nivo tenisa u dva dana, nadam se da ću tako nastaviti kako odmiče turnir i da će biti sve bolje i bolje“, rekao je Đoković.

Imao je srpski as i porodicu i publiku na svojoj strani, često su se čuli povici podrške kao što su „Idemo, Nole“ ili „Doktore“. Razigran je bio treći teniser sveta i uz rapsodiju stigao čak da popravi travnati teren.

Što bi se reklo – upalila se mašina – Đoković je opet izgledao izuzetno moćno na londonskoj travi i zakazao srpski derbi.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Đoković - Kokinakis 6:1, 6:4, 6:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar