Realno, očekivali smo ipak više od srpskog igrača i malo žešći otpor.

Grafika: Slađana Đermanović

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u drugom kolu Vimbldona od Australijanca Nika Kirjosa u tri seta 6:2, 6:3, 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Kirjos je odigrao fantastičan meč, servirao je „za medalju“, Krajinović je olako gubio koncentraciju čim protivnik odigra nešto bolje.

A Nik je to radio tokom čitavog meča. Pakleno brzi forhendi, u nekim momentima i lobovi i pasing šotovi, čak je i udarac kroz noge probao Australijanac kada se dovoljno opustio.

Činjenica da je Filip na Kirjosov servis prvi poen u meču uzeo tek u drugom setu, pokazuje koliko je igrao ispod svog najboljeg nivoa, pa Nik ide na pobednika okršaja Stefanosa Cicipasa i Džordana Tompsona.

Već od prvog minuta, odlično je počeo Kirjos. Viner na liniju, izvrstan poluvolej i as su mu doneli uvodni gem bez izgubljenog poena.

U sledećem je riternom na 30:40 naterao Krajinovića da napravi grešku, i to nakon što je istim udarcem uzeo svoj prvi poen u drugom gemu za 15:15.

Filip je ispustio svoj servis, Kirjos je naređao nekoliko as udaraca i za samo sedam minuta poveo je 3:0.

Foto: Nova.rs

I prva dva poena u četvrtom gemu uzeo je Kirjos na servisu protivnika. Da nije promašio otvorenu paralelu i pogodio mrežu, imao bi i tu brejk lopte, a ovako je bilo 30:30.

Krajinović je potom napravio duplu grešku, ali u ostatku gema dobro odservirao i uzeo svoj prvi gem u meču.

Uzeo je još jedan, izlazio je na mrežu i tamo je dobio četiri od četiri poena, ali je Kirjos imao 5:2.

I baš u tom momentu kada je „zavrnuo“ opasan pasing šot, a onda odigrao još jedan poen za 0:30 u osmom gemu.

Foto: Tanjug / AP Photo/Alastair Grant

Baš tada je Krajinović opalio rizičan udarac po paraleli uz liniju, sudija je rekao „aut“, a čini se da je i Nik sugerisao rivalu da bi mogao da traži čelendž.

Srbin je to uradio, ispostavilo se da je loptica dobra i pripao mu je poen. Ipak, nije mu pripao i set, pošto je Filip duplom servis greškom u nastavku gema poklonio brejk Kirjosu.

I prva dva gema drugog seta uzeo je Australijanac. Nastavio je da teroriše Srbina svojim servisima, lako poveo 1:0, a onda je Krajinović spasao tri brejk lopte od 0:40 do 40:40.

Uzeo je poen za prednost kada je Nik umalo „probušio“ mrežu svojim riternom, ali nije bilo dovoljno. Kirjos je izvukao vanserijski lob, sačekao da Krajinović pogodi mrežu i poveo 2:0.

Foto: Tanjug / AP Photo/Alastair Grant

Tek u trećem gemu drugog seta Kirjos je dopustio da mu Filip uzme jedan poen na Nikov servis, što dovoljno govori koliko je srpski as bio podređen.

Ta podređenost potvrđena je u petom gemu koji je Kirjos sa dva lagana asa završio za 4:1.

U šestom je imao novu brejk loptu na 30:40, posle čega je probao da odigra udarac između nogu, promašio je, a Krajinović je izlaskom na mrežu uspeo da se izvuče.

Sedmi gem je doneo prvu „pretnju“ za Australijanca, koji je prepustio Filipu dva poena na svoj servis za 30:30, pre nego je asom i egzekucijom na mreži poveo 5:2.

Videlo se tada da Kirjos igra opuštenije, ali da zbog tih ležernijih udaraca više i greši.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Pokušavao je rizične udarce na koje se ne bi često okuražili ni daleko bolji igrači, ali je servis završio sav posao i u drugom setu.

Na početku trećeg Krajinović je spasao brejk loptu za 40:40, izašao je na mrežu, Kirjos ga je pogodio u telo za novu.

Tri takve lopte je prokockao Nik, pre nego je forhendima „probio zvučni zid“ za četvrtu. Lobom je naterao Krajinovića na grešku i poveo je brejkom 1:0.

Foto: Nova.rs

Nije se čekalo ni šest, sedam minuta i već je bilo 4:0 u trećem setu, energija kod Krajinovića i govor tela bili su takvi kao da se već predao, a sat je pokazivao tek jedan sat i 17 minuta.

Meč je potrajao još samo dva gema, pošto je Kirjos odigrao agresivno i u sedmom gemu, pritisnuo je servis rivala i prošao dalje bez mnogo problema.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

Krajinović - Kirjos 2:6, 3:6, 1:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar