Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u trećem kolu Rolan Garosa od Aleksandra Zvereva u tri seta i Nemac je potvrdio ulogu favorita sa 6:2, 7:5 i 6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Zverev je protutnjao kroz prvi i drugi deo drugog seta, a u trećem je od starta vodio nastavkom svoje seriju od sedam uzastopno dobijenih gemova.

Tokom većeg dela meča je odlično servirao i precizno udarao lopte, a Đere nije bio konstantan.

Samo je u prvom delu drugog seta slao precizne i snažne lopte, igrao je hrabro i sa više energije, pa je Zverev morao da mu prepusti inicijativu. Ništa se u tom delu igre nije pitao šesti igrač planete.

Ipak, baš kada je trebalo da rutinski završi drugi set, Đere je prokockao tri set-lopte na svom servisu, počeo je da ređa greške i poklonio taj deo igre rivalu.

Da to nije uradio, epilog meča bi možda bio drugačiji, jer Zverev ipak nije Kecmanović, da olako izgubi tri seta zaredom posle dva dobijena.

Zverev je već u prvom gemu meča napravio brejk. Đere kao da se nije ni zagrejao, izgubio je ekspresno i drugi svoj servis, pa posle 4:0 za Zvereva nije mogao da se vrati.

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Da je zaigrao bolje, potvrdio je maestralnim pasing šotom za vezane brejk lopte koje je iskoristio i rano poveo 2:0.

Saša je dotle redovno izlazio napred posle servisa i odatle je vršio pritisak na srpskog igrača. Zverev je uspeo da vrati brejk, pretrpeo je novi i Đere je otišao na 5:2.

Tada je došlo do spomenutog zastoja. Na 5:3 Laslo šalje odlična servis, pa izlazi napred i odigrava dijagonalu za 15:0.

Sačekao je grešku Zvereva za 30:0, naterao ga da pogreši za tri set lopte i onda sve prosuo u vodu.

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Naprasno je počeo da greši, dve loptice je poslao u aut od izjednačenja i Saša se vratio u igru. Izjednačio je na 5:5, raspucao se i novim brejkom poveo sa 2:0.

Treći set je rešio u drugom gemu. Tada je Đere, posle pretrpljenog brejk, još uvek pokazivao „znake života“.

Imao je tri šanse za brejk, nije iskoristio nijednu i to je, uz one set-lopte iz drugog seta, na kraju razrešilo sve dileme.

Zverev je do kraja napravio još jedan brejk, dobro je otvarao teren, kreirao je uglove i izbacivao Đerea van balansa.

Poveo je 4:1, Laslo je uspeo da odservira i dobije maratonski gem za 5:2, ali je ubrzo morao da pruži ruku boljem igraču od sebe. Zverev će u narednoj rundi igrati protiv Keija Nišikorija, koji je u svom meču prošao Henrija Laksonena.

Treći set:

6:2 – Kraj – pobeda Zvereva

Bez mnogo muke je odservirao nemački igrač za pobedu u ovom meču. Dvoranski uslovi su mu olakšali posao na servisu i već može da se okrene sledećem protivniku.

5:2 – Maratonski gem za Đerea, Laslo „preživeo“

Smenjivali su se teniseri u vođstvu, Đere je više puta imao gem loptu, ali nije dopuštao Zverevu da se razmaše i brejkom završi meč.

4:1 – Novi brejk Zvereva

Saša koristi drugu šansu da oduzme servis Đereu koji nije imao šanse u ovom gemu.

2:0 Brejk Zvereva, Đere ispustio tri brejk lopte

Ništa ne ide na ruku srpskom igraču, sve tri šanse da oduzme servis rivalu propustio je i one će se ispostaviti kao ključne u, sada već predugoj seriji Nemca.

Drugi set:

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

7:5 – Brejk i set za Zvereva!

Ništa ne ide sada na ruku srpskom igraču, bacio je i reket posle promašaja na servisu Nemca koji je nanizao pet gemova od trenutka kada je Laslo imao tri set-lopte.

5:5 – Izjednačenje, Zverev se potpuno vratio

Sjajan forhend Zvereva za viner i 40:15, pa novi promašaj Đerea i Nemac se potpuno vratio u igru.

5:4 – Đere prokockao tri set lopte, Zverev napravio brejk

Odličan servis, pa izlazak napred i forhend dijagonala za 15:0 i greška Zvereva za 30:0. „Laci“ ne popušta uprkos dobrom riternu Nemca, koji šalje loptu u aut za 40:0, da bi Srbin zatim dopustio tri uzastopna poena Zverevu do 40:40. Čak i kad je ubacio prvi servis, Zverev se dobro branio, prepustio je igru Đereu koji je sa još dve uzastopne greške pretrpeo brejk.

5:3 – Laslo krstari ka izjednačenju

Zverev je uspeo da se konsoliduje i uzme svoj treći gem u drugom setu, ali je Đere odbranio svoj servis.

4:2 – Novi brejk, Đere maestralan!

Branio se Nemac, Laslo je držao loptu nisko, gađao je precizno i na 30:40 i brejk lopti, „šetao“ je protivnika po terenu. Naterao ga je na grešku, Saša je pogodio mrežu i pretrpeo brejk.

Laslo Đere Roland Garros
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

3:2 – Vraća Zverev brejk, Đere i dalje vodi

Laslo je poslao lopticu i ona je pala uz liniju, pri rezultatu 15:40 na brejk lopti za Zvereva. Linijski sudija se nije oglasio, Zverev je tražio proveru i glavni sudija je pokazao da je aut. Đere gubi brejk, iako je igrao odlično do ovog gema.

2:0 – Brejk za Đerea!

Spektakularan početak drugog seta za Srbina. Maestralan pasing šot u trenutku kada je Zverev izašao napred za 0:40 i tri brejk lopte. Već prvu je iskoristio Đere posle sigurnog gema i poveo je sa 2:0.

Prvi set:

Laslo Đere
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

6:2 – Zverev lagano do prvog seta

Nije mogao da odgovori Đere na monstruozne servise Zvereva, imao je šansu u prvom poenu kada je promašio volej, sve ostalo je bilo „šetnja“ za Nemca koji je uzeo prvi set.

5:2 – Đere spasavao set lopte

Spasao je set loptu Đere dobrim i dubokim udarcima kojima je naterao protivnika na grešku. Zapao je u probleme kada je Zverev skratio lopticu, pa je Nemac došao do druge set lopte. Ni nju nije iskoristio i kada je pogodio mrežu, Đere je fantastičnim forhendom lopticu poslao u viner i pretvorio je u viner i gem.

4:1 – Probudio se Đere!

Prvi gem za srpskog igrača i to prilično ubedljiv, bez izgubljenog poena, što ni Zverevu do sada nije polazilo za rukom, iako je dvaput pravio brejk.

4:0 – Đere ne može da se upiše na semafor

Zverev je hladnokrvan, precizan i snažan na servisu. Onaj kojim je uzeo četvrti gem, išao je 216 kilometara na čas.

3:0 – Novi brejk nemačkog igrača

Na 40:30 za Đerea odigrao je fantastičan forhend Zverev, onda jedan loš udarac za gem loptu Srbina, koji se ne pita gotovo ništa u udarcima. To je donelo i novu brejk loptu za Nemca koju on koristi za povećanje vođstva.

Prethodno je potpuno rutinski rešio drugi gem u svoju korist, mada je Laslo uzeo dva poena.

1:0 – Odmah brejk Zvereva

Nemački teniser je odmah u prvom gemu napravio brejk, odigrao je nekoliko dobrih forhenda, pritisnuo Đerea koji nije iskoristio gem lopte. Na 40:40, Laslo je izašao na mrežu, tamo gde je Zverev prošao dobrom dijagonalom, da bi sačekao grešku Srbina za prvi brejk.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram