filip krajinovic pobeda stefano travalja serbia open
Foto: StarSport

Ove srede je na programu treći dan Serbia Opena, a čak četiri srpska tenisera će odigrati mečeve.

PROČITAJTE JOŠ

Program je pobedom otvorio Miomir Kecmanović protiv Artura Rinderneha od 12.10 i pobedio 6:3, 3:6, 6:3, a nakon njega pobedio je i Đoković u dva seta sa 6:1 i 6:3.

Zbog kiše je kasnio Đokovićev okršaj sa Kvon Sunvuom za dva sata, pa samim tim i okršaj Marka Čekinata i Matea Beretinija u italijanskom derbiju drugog kola. Beretini je opravdao ulogu favorita i sa 2:0 savladao svog zemljaka, po setovima 6:4,6:3.

Dubl Kecmanović i Lajović nije uspeo da se plasira u narednu rundu, jer su od njih bolji bili Boleli i Gonzales sa 6:4, 6:4.

U poslednjem meču dana je Krajinović prepustio samo dva gema Milojeviću i sa 6:1, 6:1 prošao u četvrtfinale.

Krajinović furiozno do četvrtfinala

Kao i u prvom setu, Filip je odmah napravio još dva brejka i rutinski priveo meč kraju rezultatom 6:1, 6:1.

Preslikan poičetak drugog seta

Krajinović je odmah krenuo sa brejkom i na početku drugog seta i ubrzo ga potvrdio svojim servisom. Milojević uspeva da osvoji drugi gem na svoj servis.

Još dva brejka, Krajinović dominantno do prvog seta

Kratko je trajao povrtaka Milojevića. Nakon što je uze svoj servis gem, Krajinović pravi i drugi brejk, a onda sa još dva gema, furiotno rešava prvi set. Boriso se Milojević u svojim servi gemovima, ali je na kraju u oba navrata popustio i sad ima set zaostatka.

Krajinović otvorio meč brejkom

Krenuo je i srpski derbi, a Krajinović je već na startu opravdao ulogu favorita. Filip je odmah napravio brejk i potvrdio svojim servisom. Milojević je uspeo, u narednom gemu da se upiše na semafor i da ne dozvoli Krajinoviću da mu odmah uzme i drugi servis gem.

Eliminisani Kecmanović i Lajović

Srpski dubl Dušan Lajović i Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u narednu rundu. Oni su poraženi od Bolelija i Gonazlesa rezultatom 6:4, 6:4. Kecmanović će nastaviti turnir u singlu, gde ga u četvrtfinalu čeka duel sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

Boleli i Gonsales će u četvrfinalu turnira igrati protiv Nikole Čačića i Tomislava Brkića, srpsko-bosanskog para.

Drugi set:

6:3 Ribrejk i pobeda Đokovića! Pad je bio kratkotrajan, odmah se uzdigao srpski igrač i pobedio rivala novim brejkom.

5:3 Brejk za Kvona! Pao je Novak u igri, promašio nekoliko udaraca, vidi se malo i energija da mu je u silaznoj putanji. Korejac se razigrao i na 15:15 odigrao lepu skraćenu loptu, a kasnije dočekao svoju šansu za 15:40 i iskoristio prvu priliku za brejl.

4:1 Novi brejk! Lep bekhend smeč srpskog igrača za 15:30 na servisu Kvona koji jakom paralelom izjednačava na 30:30. Nova greška Korejca i brejk prilika koju Novak ne koristi jer pogađa mrežu po paraleli – 40:40. Sjajan poen i loptica malo pored polja, Novak ima novu brejk priliku koju koristi greškom Kvona.

3:1 Nole overio brejk – Promašio je Novak forhend, prebacio je osnovnu liniju pri vođstvo 30:0, a onda je napravio duplu grešku za 30:30. Ipak, as pa iznuđena greška protivnika i potvrđen brejk.

Foto: StarSport / Srđan Stevanović

2:1 novi brejk Đokovića – Sjajan ritern Đokovića i odlična odbrana Kvona,  ali ipak 0:30 za Srbina. Kvon je imao odgovor za novi opasan ritern, pa je Nole pogodio mrežu za 15:30. Izašao je Novak napred i vinerom iz voleja došao do brejk lopte. Kvon je hteo da ga iznenadi drop-šotom, nije uspeo i brejk je u njegovim rukama.

1:1 Đoković lagano – Bez mnogo muke i bez ijednog izgubljenog poena, Nole u kratkim razmenama pravi razliku već servisom pa sve bolje pogađa i poravnava rezultat.

1:0 Kvon se izvukao – Imao je izjednačenje Đoković, Kvon je uspeo da veže dva poena i po prvi put povede u meču i spreči eventualnu opasnost od novog brejka za Đokovića.

Prvi set:

6:1 Rutinski! Đoković osvaja prvi set posle nepreciznog loba Kvon Sunvua. Bez izgubljenog poena, maestralno.

5:1 Greši Novak, Kvon se „upisao“ – Nekoliko grešaka srpskog asa, jednom loptica u mreži posle oštrog bekhenda, pa onda jednom u autu i posle 40:15 Kvon uspeva da se upiše na semafor.

5:0 Đoković ekspres – Kako je počeo da prilazi bliže osnovnoj liniji tako je Novak zaigrao bolje i počeo je da dominira. Kvon za sada nema rešenja za to i ne može da uradi ništa.

4:0 Novi brejk Srbina! Greška Novaka iz riterna posle dva dobra poena na servisu Korejca. Nije ubacio ni visok forhend pa se Kvon izvukao iz neugodne situacije i izjednačio na 30:30. Mreža je zaustavila Đokovića u sledećem poenu, a zatim je napao dijagonalu, izašao napred i prošao volejem za 40:40.

Kvon duplom servis greškom poklanja novu brejk priliku za Đokovića, a Nole je oberučke prihvata posle drop šota i voleja na mreži.

Foto: StarSport / Srđan Stevanović

3:0 Novak potvrđuje brejk – Dobar ritern Kvona posle drugog servisa Novaka, kvalitetan forhend, ali Đokovićeva paralela još bolja za 30:15. Skraćenom lopticom Srbine stiže do 40:15, a onda promašenim riternom Kvona i do potvrde brejka.

2:0 Brejk za Đokovića – Poklon smeč Kvona koji je dobro odigrao dubok forhend, a onda je promašio zicer na mreži za 0:30. Agresivnim izlaskom napred smanjio je na 15:30. I on je dobro ubacio nekoliko prvih servisa, ali je zatim promašio dva.

Na 30:30 Novak je rastrčavao rivala, pa je izašao na mrežu i plasirao loptu u polje protivnika za prvu brejk loptu na meču 30:40. Promašio je paralelu iz bekhenda za prvi „đus“, 40:40.

Imao je Đoković još jednu šansu za brejk, nije je upotrebio, ali jeste sledeću kada se malo stegla ruka Kvonu.

1:0 vodi Đoković – Servira srpski igrač i treba mu malo vremena da se zagreje, pošto je posle lošeg riterna Kvona promašio bekhend po paraleli za 30:30. Servisom je iznudio kraću loptu koju je pretvorio u viner za 40:30, a onda i vođstvo na startu.

Kecmanović kaže da se raduje potencijalnom meču sa Đokovićem, ako Nole prođe Korejca, a više o tome šta očekuje iz okršaja sa prvim reketom sveta možete pročitati u posebnoj vesti.

Kraj! Kecmanović slavio

Srpski teniser je nakon 103 minuta igre srušio Francuza i tako obezbedio svoje mesto u trećem kolu Serbia Openu.

Tamo će igrati protiv bolje iz duela Novaka Đokovića i Kvona Sunvua.

Taj susret je sledeći na programu u Beogradu, a očekuje se da počne oko 14.30.

Sjajno! Kecmanović proigrao

Srpski teniser je napravio brejk u drugom gemu poslednjeg seta, a bio je siguran na sopstveni servis.

Lako je stigao do 4:1 za samo 25 minuta igre.

Šteta! Kecmanović nije uspeo da se vrati u set

Nakon što je Francuz vezao pet gemova zaredom, uspeo je Miomir da pronađe odgovor.

Prvi gem je osvojio na sopstveni servis, a onda i oduzeo servis rivalu bez izgubljenog poena! I sledeći gem je osvojio bez da izgubi poena (5:3), ali je u poslednjem gemu Rinderknek uspeo da osvoji set.

Treći set će odlučiti ko će na megdan boljem iz duel Novak Đokovića i Sunvua Kvona.

Kecmanović u nokdaunu

Srpski teniser u drugom setu uopšte ne liči na sebe.

Izgubio je svih pet gemova za manje od 18 minuta!

Uspeo je da spase jednu, ali je izgubio dve brejk lopte. Francuz se nalazi u velikom naletu, a srpskom igraču retko šta polazi za rukom.

Kecmanović osvojio prvi set protiv Francuza

U samo šest odigranih gemova viđeno je čak pet brejka! Tri brejka je napravio srpski igrač i stigao do prednosti od 4:2.

Nakon toga smo videli tri gema bez ijednog brejka, pa i bez prilike da se oduzme servis rivalu, te je naš igrač mirno priveo ovu deonicu kraju.

Trenutno 47. igrač sveta je za 37 minuta uspeo da osvoji prvi set sa 6:3.

Počeo je meč Kecmanovića i Rinderkneka.

Novak i Đorđe igrali basket

Novak je igrao basket protiv rođenog brata,  a jedan koš je slavio kao fudbalski pogodak i u jednom trenutku ga pokazao da treba da se pogleda snimak putem VAR tehnologije.

Video snimak možete pogledati ovde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram