Foto:EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Najbolji teniser planete Novak Đoković pobedio je Korejca Kvon Sunvua 6:1, 6:3 i vratio se na turnir u Beogradu trijumfalno posle decenije odsustva.

Đoković je u dva brza seta pokazao Korejcu da mu u ovom trenutku nije ni blizu ravnog, mada je Kvon imao naznake dobre igre i nekoliko dobrih poteza.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je u prvom setu počeo nekako isuviše defanzivno i iza osnovne linije četiri, pet metera. Samim tim nije bio u poziciji da napada i Kvon je probao da to iskoristi.

Servisi su korektno služili srpskog igrača, kasnije je počeo da pogađa i po paraleli i po dijagonali i tu je pravio balans.

Već u drugom gemu meča Novak je uzeo prvi servis rivalu. Kvon je odigrao dva dobra i duboka udarca, izašao je na mrežu i odatle uprskao zicer.

Srbin je poveo 0:30 na servisu Korejca, ovaj se vratio i izjednačio. Dve brejk lopte je u tom gemu spasao, na trećoj mu se ruke stegla i Đoković je imao 2:0.

Odatle je prvi set već praktično bio rešen. Novak je u svojim gemovima lagano potvrđivao brejkove. U četvrtom gemu ga je Kvon častio i jednom duplom greškom za brejk šansu, Đoković je odmah krenuo napred, nadmudrio rivala volejem na mreži i poveo je 4:0, posle čega je rutinski uzeo prvi set.

Drugi je Kvon počeo vođstvom 1:0, Đoković je odmah poravnao i u trećem gemu na 15:30 izašao napred i izborio vinerom iz voleja 15:40 i dve brejk šanse.

Kvon je probao da ga iznenadi drop-šotom, nije uspeo, Đoković je to stigao i slajsom napravio prvi brejk u drugom setu.

Prvi znaci nesigurnosti usledili su kad je napravio duplu grešku za 30:30 u četvrtom gemu, ali nisu dugo trajali.

Na najbolji način, asom je Đoković osvojio poen za gem loptu i potvrdio je brejk servis vinerom – 3:1.

Već tada je bilo jasno da Kvon Sunvu nema šta da traži na terenu. Sve više je grešio, pa je i na 30:30 napravio kiks za brejk loptu Novaka.

Međutim, odigrao je hrabro, Đoković je pogodio mrežu za 40:40. Poen za drugu brejk šansu bio je najlepši u meču. Novak je širio teren, sačekao kratku loptu i poslao je po dijagonali.

Foto: StarSport / Srđan Stevanović

Kvon ga je pročitao i vratio, ali koji centimetar pored polja rivala. Mreža mu nije bila saveznik u poenu koji je Đokoviću doneo novi brejk i 4:1.

Tada se Korejac malo rastrčao, Novakova igra je nakratko pala i Kvon je uspeo da vrati jedan brejk do 5:3, ali dalje od toga nije mogao.

Već u sledećem gemu Đoković je novim brejkom potvrdio trijumf i sada će za polufinale igrati sa zemljakom Miomirom Kecmanovićem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar