Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Srpski teniser Miomir Kecmanović zadovoljan je prolaskom u treće kolo Serbia Opena u Beogradu i što će igrati sa Đokovićem, ako Novak prođe svog rivala.

„Da, definitivno bi to bio uzbudljiv meč. Nikad nisam igrao protiv svetskog broja 1. Igrao sam samo sa Rafom, ali mislim da je tad bio drugi. Sad je verovatno Novak. Neverovatan osećaj bi bilo da igram protiv njega, pokažem najbolje što mogu i odigram najbolji meč u petak“, rekao je Kecmanović na konferenciji za štampu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je u drugom kolu bio bolji od francuskog igrača Artura Rinderneha u tri seta 6:3, 3:6, 6:3. Odigrao je dobar prvi i treći set, a u drugom je imao oscilacije i pad.

„Mentalno sam se spremao za treći set. Teško je vratiti se. Ali sam istovremeno i trenirao neke udarce za koje sam mislio da će mi trebati u trećem setu i to je počelo da radi. Pomoglo mi je da dobro počnem u trećem i dobro ga završim“, kaže Kecmanović.

Kada je reč o rezultatima u dosadašnjem toku sezone, „Miša“ kaže da nije uradio ništa preveliko, ali ni loše.

„Bilo je ok, nije bilo ništa preveliko ili loše, ali pokušavam mnogo različitih stvari i nadam se da mogu da skočim na sledeći nivo“.

Objasnio je i šta misli da je potrebno da bi napredovao u renkingu sa sadašnjeg 47. mesta ATP liste.

Foto: StarSport / Srđan Stevanović

„Jednostavno moraš da budeš bolji u svemu. Zahteva veću ozbiljnost, profesionalnost. Sve što radiš mora da bude na još većem nivou. Pokušavam da guram sebe i treniram još jače. Hoću i time što sam doveo Davida (Nalbandijana) da napravim nešto drugačije“, kaže Kecmanović.

Na pitanje da nam pojasni šta je nekadašnji veliki as doneo u njegov tabor, Miomir kaže da David ima različite ideje zbog bogatog iskustva.

„Dosta ima dobrih ideja i već mi je ukazao na neke stvari koje mogu da popravim da bih bio gde želim. Krenuli smo da radimo, sviđa mi se i nadam se da će to ispasti kako treba na kraju“, rekao je srpski igrač.

Za sada se na Serbia Openu nalazi u trećem kolu, gde će ga sačekati Novak Đoković ako pobedi Kvon Sunvua.

„Dosta smo trenirali, čak i ovde pre nekoliko dana. Kad sam video žreb, cilj mi je bio četvrtfinale. Imao sam dva protivnika slabije rangirana od mene, očekivalo se da pobedim, ali nije to jednostavno što se i vidi po rezultatu. Nadam se da ću pružiti još bolju partiju, dam više od sebe i odigram dobar meč“, poručio je Kecmanović koji je dodao i da bi voleo da zaigra za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar