Foto: Tanjug/AP/Frank Franklin II

Dominik Tim će igrati i drugo grend slem finale u 2020. godini. Austrijanac je u polufinalu US Opena posle 173 minuta igre pobedio Danila Medvedeva iz Rusije, 6:2, 7:6 (7), 7:6 (5).

Medvedev, prošlogodišnji finalista, u dva navrata je bio nadomak osvajanja seta, ali u tim momentima Tim bi se digao iz pepela, zaigrao fantastično i potom pravio preokret.

PROČITAJTE JOŠ:

Austrijanac je mnogo glavobolje zimus u Melburnu zadao Novaku Đokoviću u tom meču za titulu. Vodio je sa 2:1 u setovima, ali je Novak preokrenuo.

Sada je dobio novu grend slem priliku, posle dva poraza u finalima Rolan Garosa u jednom u Melburnu, veruje da će imati sreće u Njujorku.

PROČITAJTE JOŠ: Preokret za pamćenje – Zverev prvi finalista US Opena

Za Tima obično kažu da je najbolji na šljaci i to zaista jeste njegova omiljena podloga, ali rezultati u poslednje dve sezone na betonu govore da je postao pravi univerzalac.

Neverovatan tempo igre, iscrpljujući reliji, strahoviti udarci, sve ga to krasilo i u ovom meču.

Medvedev, s druge strane, nije uspeo kao prošle godine da dođe do finala, ali je bez obzira na sve i ovaj meč odigrao veoma dobro i da je imao malo više koncentracije mogao da je da ga učini mnogo dramatičnijim.

U prvom setu, Tim je napravio brejkove u šestom i osmom gemu i tako poveo u setovima.

U drugom, Medvedev je odmah napravio brejk, na 5:4 je servirao za set, ali Tim je uzvratio, a potom u taj-brejku na 6:5 za Medvedeva, spasao je set loptu.

Iskoristio je svoju drugu priliku na 8:7 i tako stigao do 2:0.

U pauzi između setova, morao je da menja patike, žalio se na povredu prstiju stopala, čak je dobio i medicinsku pomoć.

Činilo se da će Rus to iskoristiti, naročito kada je uz brejk poveo sa 3:0, pa 5:2, ali Tim je čudo – vratio se ponovo, na 5:4 za Rusa vratio je brejk i potom u taj- brejku poveo sa 4:0

Prednost nedostižna, Mada je Danil prišao na 4:5, ali Tim nije propustio priliku.

On će se u meču za titulu u nedelju sastati sa Nemcem Aleksanderom Zverevom koji je u pet setova slavio protiv Pabla Karenja-Buste, 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3.

„Drago mi je što ću se za titulu boriti baš protiv Saše. Prošli smo zajedno kroz mnogo toga. Biće otvoren meč, poslednji koji smo igrali u polufinalu u Melburnu bio je tesan. Moram da se fokusiram na ritern, da budem brz i precizan, da držim loptu u igri. Prijatelji smo, ali i rivali i velika je stvar što ću se boriti baš protiv njega“, zaključio je Tim.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar