Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Sedmi teniser sveta, Nemac Aleksander Zverev, plasirao se u prvo grend slem finale u karijeri pošto je posle velike drame i preokreta pobedio Španca Pabla Karenja Bustu, 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3.

Nemački teniser je bio na ivici ponora, loše je počeo meč i brzo stigao do dva seta zaostatka, ali je uspeo sve to da prebrodi i ostvari možda i najveći trijumf u karijeri posle tri sata i 23 minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ:

Dvostruka je to pobeda za petog nosioca. Prvo jer nikada ranije nije uspeo da nadoknadi minus od 0:2 u setovima. A drugo jer je konačno ućutkao kritičare koji su tvrdili da ne može da dođe do grend slem finala.

PROČITAJTE JOŠ: Novače, već je vreme za osvetu!

Martina Navratilova je bila jednan od njih, ona je posle meča četvrtfinala rekla da sa takvom igrom Nemac nema šanse, ali on ju je demantovao.

Napravio je osam duplih servis greški, ali je zato ispalio 24 as servisa i na kraju ostvario veliku pobedu.

U prva dva seta, Španac je bio dominantan, u prvom je poveo sa 5:1, a u drugom je imao prednost od čak 5:0.

Sve to dovoljno govori kako je tada igrao Zverev, ali sve se uskoro promenilo.

Saša je počeo bolje da igra, poveo je uz brejk sa 3:1 u trećem setu, da bi posle gubitka servisa još jednom načinio brejk, što mu je kasnije donelo set.

U četvrtom je bilo brejkova na početku, potom je Zverev u sedmom gemu napravio novi i to mu je donelo ubrzo i izjednačenje.

Set odluke rešen je u prvom i poslednjem gemu, dva brejka Zvereva, koristi drugu meč loptu i sada čeka boljeg iz okršaja Dominika Tima i Danila Medvedeva.

„U prvom sam grend slem finalu, to je jedino što je važno. Znam da sam morao da iogram bolje, nikada nisam nadoknadio 0:2 u setovima. Ovo mi je prvi put u karijeri. Srećan sam što sam to uradio sada, u polufinalu. Ne mogu biti srećniji, ali ostao je još jedan veliki korak“, rekao je Zverev.

On je sa 23 godine postao najmlađi finalista u Njujorku još od Novaka Đokovića 2010. godine.

Uz to on je prvi Nemac finalista US Opena još od Mihaela Štiha iz 1994. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare