Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, smatra da najbolji teniser sveta nije trebalo da bude diskvalifikovan sa US Opena.

Splićanin je u intervjuu za Sportklub rekao da Đoković nije imao sreće, a posebno mu je smetalo naslađivanje pojedinih lokalnih medija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nisam video, ali čuo sam ženu ispod nas kako uzdiše i odmah sam znao da je to, doviđenja. Najtragičnije u svemu jeste to što on uopšte nije bio ljut kada je izgubio taj gem. Bio je besan na 5:4 i đus kada je napucao loptu, kada je izgubio tri set lopte. Po mom mišljenju, sve je krenulo naopako od 5:4 i 0-40, splet tih nemogućih događaja. Prvo onaj čelendž – Karenjo Busta je već krenuo ka klupi, Novak je taj koji je zastao i pogledao, pa je tek onda Karenjo tražio čelendž. Da je bilo 6:4…“, kaže Goran.

Nekadašnji šampion Vimbldona je dodao da je neverovatno čime su se američki mediji bavili.

„Nisam video kada je žena pala uživo, ali jesam posle na snimku mislim 3.877 puta. Ne znam šta pametno da kažem. Ne govorim sada o Novaku, generalno sam protiv diskvalifikacije, to je meni besmisleno – hajde ako dođeš i srušiš sudiju sa stolice, ali ovo je bilo potpuno nenamerno. Meni smeta kada vidim da pišu da je Novak u ljutnji izbacio loptu. Prvo, uopšte nije bio ljut, nikakve ljutnje u tom ispucavanju nije bilo – nula. Ti natpisi me nerviraju, to što je izgubio servis nema veze. Neko piše da je lopta išla 130 km/h, ja sam bio tamo, oni nisu normalni. Iz zgloba ne gledajući, pa nema šanse, ko li je to računao?“, pita se Goran.

On je rekao i da veruje da će se Novak iz svega vratiti brzo i da će biti još bolji, ali nije mu jasno šta se dobilo njegovom diskvalifikacijom.

„Pravila su takva kakva su, ili ti je opomena ili ti je diskvalifkacija, što je po mom mišljenju glupo. Ja nisam objektivan, ali mislim da nije trebalo da bude diskvalifikovan, već je trebalo da dobije kazneni gem, da Karenjo dobije set i da se krene od drugog. Šta se dobija diskvalifikacijom, šta se time pokazuje?“, poručio je Novakov trener.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar