Foto: EPA/JOE CASTRO

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, izjavio je da US Open narednog meseca ne sme da se pretvori u državno prvenstvo SAD.

Mnogi teniseri i teniserke su zabrinuti za zdravlje, pred njima su brojne prepreke, pa bi lako moglo da se dogodi da mnogi i ne doputuju u SAD na turnire u avgustu i septembru.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako bude bila odluka o karantinu, to će značiti da igrači ne mogu da se takmiče u Madridu i Rimu. Ako ne mogu da igraju u Madridu i Rimu i budu u karantinu, to znači da će dve nedelje sedeti kod kuće i to pred grend slem na Rolan Garosu, što zvuči zaista blesavo“, rekao je Muratoglu za Rojters.

Epidemija koronavirusa u SAD ne jenjava, ali je u Njujorku situacija nešto bolja, sa nešto manje od 5.000 slučajeva navorazaženih tokom proteklih sedam dana.

Muratoglu, koji je u svojoj akademiji u Nici organizovao UTS egzibciju, primećuje da je stanje bolje.

„Situacija u Njujorku je sve bolja, mnogo je bolje. Ipak, i dalje su problem restrikcije u putovanju. Ima mnogo pitanja na koje nije odgovoreno i sve to stavlja organizaciju US Opena pod sumnju. Ako je USTA u stanju da pruži svima valjane odgovore, a znam da je to teško, biće više šansi za održavanje turnira. Šta ćemo sa teniserima iz Južne Amerike? Je li im dozvoljeno da putuju? Šta sa Australijancima? Ne možete imati državni šampionat SAD, zar ne? Tako da je potrebno da znamo sve“, zaključio je francuski stručnjak.

Serena Vilijams je najavila dolazak u Njujork, a biće i prvi nosilac na takmičenju u Leksingtonu, koje služi kao zagrevanje pred US Open.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar