Foto: REUTERS/Thaier Al-Sudani/Guliver

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, mogao bi uskoro da se vrati na teren i zaigra na Mastersu u Sinsinatiju, koji bi trebalo da se održi na terenima u Njujorku, gde će se igrati US Open.

Vest je da su organizatori Mastersa u Sinsinatiju drastično skresali nagradni fond pa će on ove sezone biti manji za čak 75 odsto ili za celih 1,8 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Nagradni fond je sada 4,2 miliona dolara, ali neće uticati na slabije rangirane tenisere, jer za njih važe određene povlastice, koje je ATP učinio tokom pandemije koronavirusa.

Tako se smanjenje nagrada odnosi isključivo na one koji stignu do same završnice takmičenja.

Umesto 1,114 miliona dolara, šampion će dobiti sada 285.000 zelenih novčanica. Finalisti sleduje 185.015 dolara.

Što se tiče bodovanja, važi „sistem izbora“, koji je nedavno ustanovio ATP, pa će igrači moći da biraju bolji rezultat iz 2019. i 2020. koji će im se računati u zbiru najboljih 18 turnira.

Kada je reč o listi igrača koji dolaze u obzir za takmičenje na Mastersu u Sinsinatiju, tu su pored Novaka Đokovića i Rafaela Nadala i šampion Danil Medvedev, Dominik Tim, Stefanos Cicipas… Ostalo je da se vidi ko će zaista učestvovati, jer i dalje postoje problemi vezani za bezbednost, odnosno putovanja u SAD i karantin po povratku u Evropu.

Na listi onih koji su iznad crte, tačnije da budu u glavnom žrebu su i Dušan Lajović i Filip Krajinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare