Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Dominik Tim je iz četvrtog pokušaja stigao do grend slem trofeja, pošto je u pet setova u finalu US Opena pobedio Aleksandera Zvereva, 2:6, 4;6, 6:4, 6:3, 7:6 (6).

Na ceremoniji dodele trofeja, prvi se obratio malobrojnim prisutnima na „Artur Eš“ stadionu, poraženi, Aleksander Zverev.

PROČITAJTE JOŠ:

Odlični 23-godišnji teniser nije mogao da zadrži suze.

PROČITAJTE JOŠ: Majstor drame – preokret Tima za prvi grend slem!

„Čestitam Dominiku, igrao je odlično. Teška borba… Evo tu sam, držim govor u jednom finalu, ali kao poraženi. Hvala mom timu koji je sa mnom dve godine. Nisu mi tu roditelji, iskreno se nadam da ćemo opet biti zajedno. Hvala US Openu na pruženoj prilici, učinili su sve da se ovaj turnir održi. Hvala vam što ste odradili jako težak posao u teškim okolnostima“, rekao je Saša, ali onda su krenule suze.

„Nedostaju mi roditelji, nisu ovde u publici…Uvek su sa mnom sve proživljavali, i tata i mama. Nedostaju mi, teško mi je…Znam da sada sede kod kuće i da su ponosni, ali nadao sam se da ću im doneti kući trofej“, poručio je Zverev.

Tim se obratio kolegi i rivali utešnim rečima.

„Saša, da počnem od tebe. Znamo se još od 2014. Tad smo bili negde oko 200. mesta. Razvili smo veliko prijateljstvo, imamo i taj rivalski odnos, uradili smo mnogo velikih stvari izvan terena i na njemu. Neverovatno je da posle tolikog puta delimo ovakav momemat. Voleo bih da smo danas obojica pobednici. Zaslužili smo to. Sećam se finala u Madridu kad si mi pobedio, tvojih reči tada da ću osvojiti titulu, sad ja to kažem tebi ovde. Iskreno se nadam da su tvoji ponosni na tebe. Čestitam tvom timu, siguran sam da ćete jednog dana doneti trofej“, rekao je Tim.

Nije propustio da se zahvali ni timu, organizatorima, i porodici.

„Čestitam mom timu, neverovatan posao! Ne mogu dovoljno da vam se zahvalim za sve što ste uradili. I naravno, hvala US Openu i svima koji su omogućili da se sve ovo održi. Bili smo bezbedni u našim hotelima. Nije se činilo da će se sve ovo održati. Iskreno se nadam da će US Open 2021. biti sa publikom na tribinama. Na kraju, želim da pozdravim sve u Austriji, porodicu. Nadam se da su svi srećni, posebno baka i deka. Sve vas volim i jedva čekam da vas vidim“, rekao je Tim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar