Foto: EPA/ATIENZA

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, stao je u odbranu prvog tenisera sveta Novaka Đokovića posle svega što se nedavno dogodilo na "Adrija turu".

Novak je trenutno u samoizolaciji, jer je nedavno ustanovljeno da je bio pozitivan na testu na koronavirus, baš kao i njegova supruga Jelena, a među onima koji su bili pozitivni su i Novakov trener Goran Ivanišević i kondicioni trener, Italijan Marko Paniki.

PROČITAJTE JOŠ:

Od igrača, pozitivan je prvo bio Grigog Dimitrov, kasnije je ustanovljeno da je to slučaj i sa Bornom Ćorićem i posle svega usledila je lavina kritika u svetskim medijima na račun šampiona Vimbldona i Australijan Opena.

Toni Nadal, koji je sada na funkciji direktora ATP turnira na Majorci, kaže da Novak Đoković nije kriv za ono što se dogodilo na „Adrija turu“.

„Mere u Srbiji nisu tako oštre, svi oni su se ponašali u skladu sa tim propisima. To je greška koju bilo ko može da načini i Novak Đoković se izvinio zbog svega. To je bio korak unazad u procesu normalizacije nastavka sezone“, poručio je Toni Nadal.

On je takođe rekao da ne veruje da članovi „velike trojke“, koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, neće moći da igraju na svakom od turnira koji su najavljeni u avgustu i septembru.

„Nemam ideju šta će Rafael uraditi, na njemu je da odluči. Pomalo mi je ružno sve to što je ATP uradio sa kalendarom. Gotovo je nemoguće za starije igrače kao što su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer da igraju svake nedelje“, zaključio je španski stručnjak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare