Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/CATI CLADERA

Ne postoji pitanje koje više intrigira navijače.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Nekada je bio drugi teniser sveta, a sada Tomi Has za Nova.rs govori o novom, 59. susretu Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

„Biće to fenomenalno četvrtfinale, to je meč kom su se svi radovali. Teško je reći ko je tu favorit jer je uvek teško igrati protiv Nadala, 13 puta je osvojio titulu ovde. Neverovatno. Trebalo bi da uradite nešto kao Vimbldon, kada imate nekog ko dominira na turniru i koji kao peti ide na Novaka u četvrtfinalu. Ipak, tako je kako je. Nadal traži osvetu za prošlogodišnje polufinale Rolan Garosa, Đoković opet izgleda dobro, svež je i osvojio je Rim. Dajem prednost Đokoviću jer je svežiji i jer je gladan 21. grend slem titule, najbolje što može, svi navijači će ovo gledati.“

PROČITAJTE JOŠ

Velika bura podigla se zbog toga što je meč zakazan u noćnom terminu, a mnogi to vide kao prednosti Đokovića. Jedan od njih je i Karlos Moja, trenera osvajača 21. grend slem titule.

„Rafa je osvojio ovaj turnir 13 puta i ako on ima zahtev, trebalo bi da ga slušate. On je deo istorije Rolan Garosa. Znamo da niko nije veći od grend slem turnira, ali na kraju krajeva je sve to biznis i mi to razumemo“, rekao je Moja.

Ipak, Has nije otišao toliko daleko

„Rafa bi preferirao da se igra tokom dana, ali to je česta stvar u tenisu. Možete da tražite da igrate tokom dana, ali na kraju televizije ili direktor turnira odlučuju ko će kada igrati.“

Ne isključuje ni u jednom momentu istorijski značaj ovog susreta.

„Može da ispadne i najvažniji meč u istoriji tenisa, ako Novak pobedi i osvoji turnir ili ako Rafa osvoji, može da bude jedan od ključnih mečeva.“

Teško je odgovoriti šta može da napravi razliku između dvojice tenisera.

„U pitanju su male razlike, pitanje je ko će prvi iskoristiti prilike. Kakav će plan imati Nadal, u zavisnosti da li će od prilika biti agresivniji pogotovo zbog njegove fizičke spreme, ne znamo da li će njegovo telo izdržati. Obojica će biti naoštreni, moći ćete da čujete iglu kako pada jer je to jedan onih mečeva koji svi žele da gledaju“, rekao je u dahu Has.

Smatra da je Đoković daleko od kraja.

„Zavisi koliko je Đoković gladan i koliko je spreman. Znamo da brine o svom telu kao nijedan drugi igrač, radi neverovatno i u svojim godinama, ako igra još tri godine, to je još 12 grend slemova, ako pobedi na polovini… Ko zna gde je kraj…“, završio je Has za Nova.rs.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram