Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Austrijski teniser, Dominik Tim, stao je u odbranu Novaka Đokovića, kog su napali zbog liste predloga da se pomogne izolovanim igračima.

PROČITAJTE JOŠ

Dominik, Novak Đoković i Rafael Nadal smatraju se privilegovanim igračima jer su zajedno došli avionom iz Barselone i dobili su poseban smeštaj i tretman, dok su ostali rizikovali drugim letovima.

Ispostavilo se da je bilo i zaraženih, dovoljna je bila jedna osoba da se 72 tenisera smesti u karantin.

Novak je hteo da im pomogne jer oni nemaju po pet sati za trening van smeštaja, ne mogu da izlaze, ali se „opekao“.

„Novak je u prošlosti često bio meta neosnovanih napada. Što se ove teme tiče, stvarno ne znam. On je pokušao da pomogne drugim igračima u Melburnu, ali u Australiji su vlasti odradile odličan posao po pitanju koronavirusa. Virus ovde skoro da i ne postoji i oni žele da održe tu situaciju, a situacija u kojoj dolazi oko hiljadu ljudi iz celog sveta je rizična“, rekao je Tim.

„Zaista su se potrudili da nam sve omoguće – voze nas na treninge kolima, donose nam hranu pred vrata. Moramo da smo u sobi 19 sati, a pet možemo da provedemo napolju. Moramo da razumemo sve, igrači koji su bili natim letovima stvarno nisu imali sreće. Svi smo preuzeli rizik dolaska i znali smo da on postoji. Novak je samo želeo da pomogne, ali su zahtevi očito odbijeni“, ponovio je austrijski teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar