Foto: EPA

Teniski klasik, finale koje je bilo viđeno da se desi i pre nego što je počeo Rolan Garos - Novak Đoković i Rafael Nadal će se sastati 56. put, u novoj borbi za Grend slem trofej.

Finalni meč najbizarnijeg velikog turnira u istoriji belog sporta počeće nešto posle 15 sati, usred Bulonjske šume.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser, najbolji na svetu, ima veliki motiv – ima šansu da osvoji drugi trofej u Parizu, te da se približi Špancu u broju osvojenih Grend slem titula.

Nadal je dosad osvojio 19, ima jednu manje od aktelnog rekordera Rodžera Federera, dok je Đoković trenutno na 17 trofeja.

„Uslovi su očigledno drugačiji od onih kada smo igrali u maju ili junu. Mislim da je to bolja šansa za mene, jer loptica ne odskače tako visoko do ramena, kao što je obično slučaj ovde i kao što on voli. Bez obzira na uslove, on je i dalje tu, to je Rafa, u finalu je i igramo na šljaci. Igra se u tri dobijena seta na Rolan Garosu, poznat mi je osećaj“, rekao je Đoković.

Novak se prisetio i da je izgubio veći broj mečeva od Nadala na Rolan Garosu, ali i da ga je pobedio 2015. godine u četvrtfinalu.

„To je meč koji ću gledati i pokušati da uzmem neke pozitivne stvari i iskoristim ih taktički“, istakao je Đoković.

On je kroz tešku borbu i pet setova u duelu sa Stefanosom Cicipasom stigao do finala, dok je Nadal u tri seta savladao Dijega Švarcmana.

„Drugačije su okolnosti, drugačiji turnir, situacija, zar ne? Ne znam, videćemo sve u nedelju. Ne mogu da predvidim budućnost, zar ne? Jedino što znam ako budem igrao sa Novakom je da ću morati da igram najbolji tenis. Bez toga, situacija je veoma teška. Znam da je ovo teren na kojem sam igrao dobro veoma dug period, tako da to pomaže. Ipak, i on ima ovde sjajan skor, bio je u završnici skoro svaki put kad bi igrao”, kaže Nadal.

Dvojica najboljih tenisera sveta su se dosad u Parizu sastala sedam puta, Nadal je ostvario šest pobeda, što daje dodatan impuls Novaku da pruži najbolje od sebe i domogne se 18. Grend slem trofeja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar