Foto: EPA-EFE/RICK MUSACCHIO

Džim Kurijer, dvostruki šamoion Rolan Garosa, nije mogao da se odluči ko je po njemu favorit da trijumfuje u finalu muškog singla na Rolan Garosu.

Amerikanac koji je na terenima u Parizu slavio 1991. i 1992. godine, u razgovoru za ITV je analizirao šta nas očekuje od 15 časova.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rafa je bio fabulozan. Dopada mi se kako se prilagodio turniru posle dolaska iz Rima i tog meča sa Švarcmanom koji je izgubio. Svidelo mi se to što je promenio poziciju gde stoji na reternu“, primetio je Amerikanac.

PROČITAJTE JOŠ: Istorijsko rivalstvo: Finala Novaka i Rafe za sva vremena

Kaže da je protekli deo takmičenja u Parizu protekao besprekorno za Španca.

„Bilo je sve normalno za Rafu koji je oduvek lako igrao na ovom turniru. Nije imao previše izazova na putu ka finalu. U njega ulazi svež znajući da ga očekuje težak meč. Biće to kolosalna bitka između dva džina. Mnogo je toga u igri. Sjajno je videti da se takva dva igrača opet sastaju na Rolan Garosu sada kada se ne dešava mnogo toga“, dodao je Kurijer.

Poručio je da posebno treba obratiti pažnju na drop-šotove.

„Biće teško završiti poene. Očekujem da bude hladno, a drop-šot bi mogao da bude ključni udarac za obojicu. Rafa je nekako komforniji kada ga igra forhendom, a Novak bekhendom. Moramo da obratimo pažnju na taj element u ovom finalu“, zaključio je Kurijer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar