Sem Kveri, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Američki teniser Sem Kvari oprostio se od profeisonalne igračke karijere, ali nije zaboravio da spomene Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Kveri je u prvom kolu US Opena izgubio od Ilije Ivaške sa 3:1 u setovima, što mu je bio i poslednji meč u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

„Telo mi je razoreno, imam dvoje dece i želim da se fokusiram na druge stvari. Vreme je da potražim nove izazove. Bilo je sjajno igrati u isto vreme kao Đoković, Nadal i Federer i igrati protiv njih na najvećim terenima. To su iskustva koja nikada neću zaboraviti“, izjavio je Kveri.

Amerikanac je srpskoj publici ostao najviše upamćen po tome što je na Vimbldonu 2016. godine izbacio Novaka Đokovića već u ranoj fazi turnira, a pobedio ga je i u Parizu 2012. godine.

Đoković je od Kverija bio bolji u devet navrata, dok je Amerikanac uspeo da savlada i Rafaela Nadala jednom u karijeru (ima i šest poraza). Jedini član „velike trojke“ koji je pobeđivao Kverija svaki put je Rodžer Federer, koji je u četiri navrata bio nepromostiva prepreka za Amerikanca.

Kveri je karijeru okončao u 34. godini, a do sada je uspeo da osvoji deset ATP titula. Najveći uspeh mu je kada je bio 11. igrač planete.

BONUS VIDEO Sasa Kovacevic otkrio kakvo se provode Novak i Jelena Đoković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar