"Monika je bila neprikosnovena, kao u današnje vreme Nole", ispričala je Tatjana Ječmenica, proslavljena srpska teniserka i bivša selektorka Srbije. Ovo je bio samo kraj lude anegdote koje se i dalje živo seća.

Sudbina nije htela da zajedno treniraju u Novom Sadu, pa je tako jedan trening usred Pariza bio još napetiji. Po prvi put je jedna Novosađanka izašla na crtu drugoj koja je osvojila devet grend slem titula

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam mlađa od Monike, kada je već napravila karijeru već se odselila i nismo trenirali, bila sam jako mala i možda sam je videla par puta i nismo se sretali ovde. Ali mi se desilo na Rolan Garosu, u prvom kolu igram sa Sabinom Hak koja je bila oko 20. mesta na svetu tada i drugo kolo sam igrala sa Kimiko Data koja je bila sedma, svi moji veliki turniri su bili da naletim na neku iz prvih 10 gde sam ja bila totalno nespremna“, postavila je podlogu priče za „Reketiranje„.

Onda je krenula ta anegdota sa treninga.

„Sad treba da se upiše teren i ja upišem teren za sutrašnji trening i prilazim tamo do one strane gde su tereni za trening i vidim teren sa punim tribinama i sad kažem sama sebi: Kakav je ovo meč, znam da su mečevi sa one strane, ko ovde igra. Kada vidim Karolj i Monika: Sa mnom si na terenu. „Ćale, ja s njom…“. Mislim da sam dala na tom treningu sebe ne 100 posto, već 350 posto, nisam ni razmišljala da li ću biti umorna za sutrašnji meč. Ona ima onaj ritam sa dve ruke forhend, sve brze lopte, dum dum, ja se trudim, a mislim se „Sad ću umreti ovde na terenu“, ispričala je ona.

Usledio je spas u poslednji čas.

„Od straha i svega, nisam ni razmišljala da se zagrevam, samo da dobro vratim. Imala sam iskustvo da je u Novom Sadu igrala egzibicioni meč sa Arančom Sančez, a ja sam joj skupljala loptice na mreži. Znale smo se tri, četiri godine i sad igram s njom. Igram sa Arančom koju treba da pobedim, a skupljala sam joj loptice. Nisam bila toliko zrela u glavi da idem da je pobedim. Kad je meni pobedila žica, mislila sam da me Bog pogledao. I kažem pukla mi žica, a Monika kaže ‘daću ti ja moj, ali nemoj da menjaš osećaj i ovo’. I ja kažem dosta mi je, došla sam u hotelsku sobu i rekla sebi: Dobro je.  Posle smo se viđale u Australiji jednom, ali uvek je bila neko ko je stvarno uvek bio neprikosnoven, kao u današnje vreme Nole“, završila je Ječmenica.

BONUS VIDEO Đoković izgubio od Ruda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar