Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Poznate su sve učesnice polufinala Mastersa u Sinsinatiju

Masters u Sinsinatiju bliži se kraju, a duele u polufinalu zakazale su Iga Švjontek i Koko Gof, odnosno Karolina Muhova i Arina Sabalenka.

Švjontek je pobedila Marketu Vondrušovu, šampionku Vimbldona, rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (3), 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Poljakinji je prva poklekla na servisu, ali se vratila kada je njena rivalka servirala za osvajanje seta. Nakon toga videli smo još dva uzastopna brejka, ali je Iga u taj-brejku bila bolja i tako prelomila meč.

Drugi set bio je znatno lakši za prvu teniserku sveta, koja je odmah napravila brejk, a kada je Čehinja propustila priliku da se vrati na 2:1 bilo je jasno da će Iga brzo grabiti ka pobedi, što se i desilo.

Njena naredna protivnica, mlada Koko Gof, bila je bilja od Italijanke Paolini sa 6:3, 6:2.

Sa druge strane žreba, Sabalenka je bila bolja od Ons Žaber u zanimljivom meču sa 7:5, 6:3.

Povela je odmah na startu Beloruskinja sa 2:0, ali je Ons uspela da vrati brejk. Ipak, Arina je uspela da ponovo oduzme servis protivnici i to sa nulom za 5:3, ali nije uspela da zatvori set.

PROČITAJTE JOŠ:

Žaber se nije predavala, ali je poklekla u trenucima kada je trebalo da servira za taj-brejk. Arina je iskoristila prvu set loptu za vođstvo.

Drugi deo igre bolje je otvorila Tunižanka, koja je nakon tri uzastopna brejka povela sa 2:1, ali je Arina ubrzo stigla do 3:3. Beloruskinja je osvojila svoj gem sa nulom, a onda je iskoristila drugu brejk loptu i povela sa 5:3.

Nije dozvolila da joj se desi peh kao u prvom setu, pa je iskoristila već prvu meč loptu za plasman u polufinale.

Tamo će joj protivnica biti Karolina Muhova, kojoj je Buzkova predala duel nakon samo tri odigrana gema.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar