Karlos Alkaraz i Novak Đoković Foto:EPA-EFE/YOAN VALAT

Jake reči teniskog stručnjaka

Rik Mejsi, američki teniski stručnjak, pričao je o Novaku Đokoviću i Karlosu Alkarazu, odnosno njihovom velikom rivalstvu, koje je dodatno „eksplodiralo“ nakon finala Vimbldona ove godine.

Mladi Španac je u Londonu podigao drugi grend slem trofej u karijeri, a Novaka je uspeo da savlada nakon pet uzbudljivih setova. Ipak, Mejsi smatra da će Đoković baš zbog toga biti favorit na US Openu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Novak je favorit na US Openu. Njegov ego je dobio udarac sa druge strane mreže od Karlosa Alkaraza na Vimbldonu. Ali kada najbolji teniser sveta svih vremena, sa 94 titule i 23 grend slema u svom džepu, dobije udarac, onda će naći još više odlučnosti“, objasnio je Mejsi.

Amerikanac je svojevremeno radio sa sestrama Vilijams, Marijom Šarapovom, Endijem Rodikom i mnogim drugim teniskim zvezdama, a sada u alkarazu vidi nešto posebno.

„Alkaraz je najatraktivnija munja na teniskom nebu još od Serene i Venus. On će motivisati više klinaca da nauče svaki udarac. Još je lepše što će motivisati i više trenera da nauče svaki udarac“, ocenio je Mejsi.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Deluje kao da Alkaraz može da pobedi na kom god turniru se pojavi.

„Karlos ima šanse da postigne nešto što nikada nije viđeno u tenisu. Mislim da može da osvoji svaki turnir na kome igra, ali treba i reći da je to nemoguće. Naravno da će biti poraza“.

Najbitnije za Španca je da ga zaobiđu povrede.

„Kad sjajno servirate i pogađate uglove, uvek je sve moguće. Ako ne bude povreda, zaista postoji šansa da Karlos postigne nešto što nije nikada viđeno u tenisu“.

Dotakao se Mejsi i mlade Eme Radukanu, koja je 2021. uspela da osvoji grend slem titulu, ali je nakon toga usledio ogroman pad u formi. Radukanu je ostala bez trenera nakon što je dala otkaz Nemcu Saksu i nije nemoguće da započne saradnju sa Mejsijem.

PROČITAJTE JOŠ:

„Razgovarao sam sa njenim menadžerom i rekao da bih voleo da joj pomognem. Poznato je da ja nisam trener koji putuje sa igračima, ali sigurno je da mogu mnogo da doprinesem. Niko ne osvaja grend slem ako nema nešto magično. Gledao sam je kako igra, ima mnogo vrlina“.

Mejsi je pre trenerske karijere bio i igrač, a trenutno ima 68 godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar