Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Tejlora Frica sa 2:0, po setovima 6:0, 6:4, te se tako plasirao u polufinale Mastersa u Sinsinatiju.

Meč je trajao samo sat vremena, a Đokovićeva naredna prepreka biće Aleksander Zverev, s kojim ima skor 7-4.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je furiozno ušao u meč, videlo se odmah na početku da ga servis sluša, pa je poveo sa 1:0.

Nije dugo trebalo Novaku da stigne do brejka, a Fric mu je u tom pohodu mnogo pomogao svojom slabom igrom i greškom iz forhenda za kraj gema – 2:0.

Đoković je napravio grešku za 15:30, ali je usledio odličan servis za izjednačenje. Kockao se Amerikanac u narednom poenu, ali mu to nije prošlo. Novakov forhend bio je sjajan za kraj napetog gema.

Na 30:15 Fric je pogrešio u trenutku kada je mogao da napadne bekhendom, pa je sam sebi zakomplikovao gem. Nakon toga je napravio duplu servis grešku, a onda je vezao i neiznuđenu grešku za novi brejk Novaka – 4:0.

Nadmudrio je Srbin Amerikanca na mreži za 15:0. U sledećm poenu je Novak loše skratio, ali je pročitao rivala i osvojio poen iz defanzive. Prišao je Fric na 30:15, a dubok servis spasao je Novaka i doneo mu dve gem lopte. Fric je pogrešio iz riterna za kraj gema.

Na 30:30 odigrana je duga razmena, a Tejlorov drop-šot nikako nije bio dobar, pa je Novak došao do set lopte. Pogrešio je Amerikanac ponovo za kraj prvog seta, koji je trajao samo 20 minuta – 6:0.

Neočekivani problemi za Novaka stigli su na startu drugog seta, pošto ga servis nije služio. Napravio je duplu servis grešku za 15:30, a onda je dobio i savet od tima. To ga nije spasilo, pošto je Fric nakon greške dobio još jedan poklon za brejk loptu, kod koje je Novak poklekao u razmeni.

Fric je sa nulom potvrdio brejk, ali je Đokoviću proradio servis, pa je brzo i smanjio.

Težak gem imao je Amerikanac pre nego što je poveo sa 3:1, igralo se i na razliku, ali je Novak u narednom gemu pogađao odlične slajseve za održavanje priključka.

Tejlor je uzeo novi gem sa nulom, a verovatno je malo ko slutio da će mu to biti i poslednji u meču. Najpre je Novak lako uzeo svoj servis gem, a onda je konačno zapretio na servis rivala.

Stigao je Đoković do 0:15, ali je opasan prvi servis pronašao Fric. Greška Amerikanca donela je Srbinu 15:30, a usledio je odličan napad i uz malo sreće je Đoković stigao do dve brejk lopte. Kod prve je pogrešio Fric i to nakon izuzetnog riterna Novaka – 4:4.

Nije bilo lako Srbinu da povede, imao je Fric 15:30, ali je Novak bio bolji u razmeni, a onda mu je odličan forhend doneo gem loptu koju nije propustio.

Osetio je Đoković da je vreme da napadne i završi meč, što je i uradio. Na 15:15 Novak je odigrao široko i zapretio rivalu, koji je ipak našao dobar servis za 30:30. U razmeni je pogrešio Amerikanac za brejk i meč loptu, koju je Đoković pretvorio u pobedu.

Đoković u Sinsinatiju juri 39. masters trofej, a može da se vrati i na prvo mesto ATP liste.

Đoković - Fric 6:0, 6:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare